Sport

Paaspartij biljartvereniging Centraal

Door Jeroen Pietersma
Op Witte Donderdag hield bv Centraal de Paaspartij. Eerst werd er een voorronde gespeeld om tot een winnaars- en een verliezersgroep te komen. Iedere speler moest een aantal caramboles libre maken, ook een aantal bandstoters en tot slot van de partij 1 of 2 driebanders. Vooral die driebanders fungeren heel vaak als scherprechter.

Harry van der Slacht liet aan Foppe W. Molenaar meteen zien wat prijsbiljarten is. Foppe mocht de libre caramboles maken toen vond Harry het genoeg. Richard Zeinstra nam het op tegen Jan Faber. Het werd toch nog spannend, maar Jan had het moeilijk met de driebanders, winst voor Richard. Jan Outhuyse moest tegen een sterke tegenstander, Stef Foekema. Jan was er de hele week al op gebrand Stef te verslaan en dat lukte. Stef kwam een driebander tekort. De jongste van het stel, Hessel, moest spelen tegen Nico Ouhuyse. Hessel bleef steken op de driebander. Ido Homminga en Theo Kalksma maakten er ook een aardige wedstrijd van. Helaas had Theo de pech dat veel ballen net mis gingen of achterlangs. Ido was in vorm deze avond, zou later blijken. Guus Gerritsen van der Hoop, de meester biljarter, liet geen spaan heel van Frank en maakte in record tempo zijn caramboles. Corrie Hobma moest lang wachten op zijn tegenstander Henk Metz, die wegens kerkelijke verplichtingen, altijd later komt die avond. Het wachten van Corrie werd beloond want Henk kon zijn tweede driebander niet maken.

Hierna werd het echt menens, want wie nu zijn partij zou verliezen was uitgeschakeld en kon naar huis. Eerst de winnaarsronde. Harry en Richard maakten er een spannende wedstrijd van. Harry moest de beruchte driebander nog, maar maakte hem niet. Geen prijs ditmaal voor Harry. In de partij van Nico tegen Jan O. gebeurde hetzelfde, die verdraaide driebander. Corrie kruiste de degens met Ido. Ook hier alom spanning en Ido trok aan het langste eind. Guus had een makkie want hij zat stil, maar hierna in de tweede ronde, moest hij aantreden tegen Richard, beiden moesten evenveel caramboles maken. Guus kende ook geen medelijden met Richard. Nico nam het op tegen zwager Ido en zoals al eerder gezegd, Ido was in bloedvorm. Tot aan de driebanders ging het gelijk op, maar Ido maakte het uit. Zo bleven er vier spelers over voor de derde ronde. De winnaars, Guus en Ido speelden de finale en Nico en Richard om de derde en vierde plaats. Nico maakte het eerder uit dan Richard. De finale bleek aanvankelijk een walkover te worden voor Ido. Hij maakte series caramboles en Guus keek verbaasd naar zoveel geweld. Maar Guus kwam geweldig terug en verloor nipt.

In de verliezersronde speelde Foppe tegen Jan F. Jan had het deze avond niet en verloor ruimschoots. Stef en Hessel maakten er aanvankelijk ook een spannend gebeuren van, maar Stef sloeg toe. Theo startte tegen Henk met een mooie serie, maar kon daarna het geen goed vervolg geven en gaf de strijd op. Frank was deze ronde vrij en moest toen spelen tegen Foppe en hij liet Frank ook zijn hielen zien. Stef en Henk moesten uitmaken wie van de twee met Foppe naar de finale ging. Henk leek op de winst af te gaan, maar ook hier was de tweede driebander de boosdoener voor Henk. Om de derde en vierde plaats speelden Frank en Henk. Hoewel het eerst niet liep voor Frank, kwam hij steeds dichterbij en door een ietwat gelukkige driebander won Henk. De finale was tussen Foppe en Stef. Deze laatste had de smaak te pakken en liet zien wie hier wel de beste was. Zo kwam er tegen middernacht een eind aan deze Paaspartij.

Voorzitter Henk Metz reikte op zijn manier de prijzen, bestaande ui vleesbonnen uit aan de winnaars en de niet winnaars ging naar huis met een beenhammetje i.p.v. eieren.
Uitslagen:
Winnaars goep:
1e Ido Homminga 2e. Guus Gerritsen van der Hoop 3e. Nico Outhuyse 4e. Richard Zeinstra
Verliezersgroep:
1e Stef Foekema 2e Foppe W. Molenaar 3e Henk Metz 4e Frank Ploeg

|Doorsturen

Buienradar



Agenda