Overtuigende overwinning Zeerobben

In de tweede confrontatie van deze competitie in de 2e klasse I boekte de thuisclub een verdiende, ruime zege op de debutant Tonego uit Luttelgeest. Was het bij rust nog slechts 1-0. Meteen na de thee verdubbelde Zeerobben deze voorsprong en eigenlijk was daarmee het pleit reeds beslecht. Tonego probeerde het nog wel dapper maar kwam stootkracht te kort. De benauwde geluiden over het gebrek aan scorend vermogen werden met vijf zuiver doelpunten uit prima aanvallen gelogenstraft.

Gaven de eerste tien minuten al een indicatie van de krachtsverhoudingen binnen het veld, het duurde toch nog tot de twintigste minuut, voordat dit ook op het scorebord tot uitdrukking kwam. Abdul Boundati en Marijn Helfferich waren al dicht bij een openingstreffer. Maar Higor da Silva wist met een individuele actie de achterlijn te halen en zijn pass op Marijn was op de juiste hoogte om koppend de uitstekende doelman Scholtens te passeren. Kort hierna had Jeffrey Draaisma de 2-0 moeten scoren na goed voorbereidend werk van alweer Higor da Silva. De keeper bracht redding. Helemaal gevaarlos waren de polderjongens nou ook niet. Bart Blok schoot in vrije positie net naast en Thijs de Vries stuitte op de alert uit zijn doel gekomen naamgenoot Jacob de Vries. Wel druk op de verdediging van de gasten, uitgedrukt in een aantal corners, maar Pieter Westra kon de juiste richting nog niet vinden.

Meteen na rust kreeg Zeerobben op de rand strafschopgebied een vrije trap. Abdul belastte zich hiermee. Hij schoot in de muur en de afvallende bal leek een gevaarlijke tegenaanval in te luiden. Sterk ingrijpen van rechtsback René Cnossen voorkwam dit. Hij zorgde zelfs indirect voor de 2-0. Zijn pass op Jeffrey Draaisma werd door laatstgenoemde op waarde geschat van de achterlijn belandde zijn voorzet bij de tweede paal, waar Marijn Helfferich keurig zijn tweede binnen kopte. De druk bleef op het doel van de tegenstander. Bij één van de weinige uitvallen van de bezoekers had Okke onder de Kelder de 2-1 op zijn schoen. Pieter Westra wist met lange passen de druk op de spits uit te oefenen en samen met Jacob de Vries werd deze mogelijkheid teniet gedaan. Higor da Silva speelde zich vlak hierna goed vrij en passte op Jeffrey. Ook nu was keeper Scholtens de sta-in-de-weg. Toch deed opnieuw Higor van zich spreken. Hij creëerde voor zichzelf de kans, passeerde én verdediger én keeper en schoof de bal in het verlaten doel, 3-0. Ondanks deze morele tegenslag bleef Tonego met veel mensen de aanval zoeken, maar miste het team de noodzakelijke stootkracht om de verdediging in verlegenheid te brengen. De laatste actie deze wedstrijd van Jeffrey Draaisma verdiende een beter lot, hij speelde zich uitstekend vrij, helaas net naast. Onder applaus werd hij daarna gewisseld voor Kristian Feenstra en kwam Jordy Torenbeek Pim Bleichrodt vervangen. Uit een aanval over links ingeluid door Jordy wist Kristian de achterlijn te halen en zijn zuiver voorzet werd door Marijn omgezet in de 4-0. De 5-0 leek een kwestie van tijd. Kristian Feenstra kwam binnen de zestien in balbezit en zijn harde schot spatte op de lat het veld weer in. Albert Beuker probeerde met een kromme bal alsnog te scoren, net naast. Vijf minuten voor het einde kreeg ook Abdul Boundati loon naar werken. Hij kapte zijn tegenstander uit en met links wist hij de verre hoek te vinden en liet Scholtens kansloos. De strak leidende scheidsrechter Boland liet kort hierna de manschappen inrukken.

De nare nasmaak van vorige week, 0-0 bij Grootegast, werd met een koel glas bier en een klinkende overwinning weggespoeld. Drie punten en een lekker doelsaldo dat geeft een goed gevoel voor de komende thuiswedstrijd volgende week tegen De Wâlde. Bovendien heeft het publiek kunnen zien, dat het met het scorend vermogen wel in orde komt. Opvallende uitslagen in deze competitie komen van CVVO 5-3 tegen Veenwouden en de 0-5 van Hardegarijp tegen De Wâlde.
Zeerobben: Jacob de Vries, René Cnossen, Pieter Westra, Marc Reussing, Pim Bleichrodt (’63 min. Jordy Torenbeek), Albert Beuker, Higor da Silva, Marcel Visser (’70 min. Steven Beuker), Jeffrey Draaisma (’70 min. Kristian Feenstra), Marijn Helfferich, Abdul Boundati.