Overtuigende overwinning maandagavondwedstrijd VVH heren 1

BALK - Maandagavond stond de inhaalwedstrijd in het kader van de competitie op het programma tegen De Balkster Smashers (DBS) in Balk. Tegen dit team werd in de afgelopen twee seizoenen slechts ??n maal gewonnen, waardoor het de verwachting was dat het een zware wedstrijd zou worden.

Doordat Sjoerd Tekstra (verplichtingen elders) en Reinier Kwast (enkelblessure) niet mee konden doen, was Alle Taco Schat mee als aanvulling. Binnen de lijnen begonnen de van een blessure herstelde Hedzer Wiersma en Marnik Agema als passer-lopers, Meindert Paul Kwast en Ignarts Bakker als midblokkeerders, Johannes Bult als spelverdeler, Rik Sijtsma als diagonaal en Erik Schukking als libero.

Vanaf het begin van de eerste set was VVH de bovenliggende partij. DBS wist aanvallend amper een vuist te maken, terwijl VVH met name via Marnik de ballen hard binnen de lijnen ramde. Tel daar een goede Harlinger blokkering en verdediging bij op en het was duidelijk dat de eerste set (18-25) naar de De Skûtsjeboys ging. Enige smetje deze set was een te hoog aantal servefouten.

DBS paste haar opstelling aan voor aanvang van de tweede set en dit had direct resultaat. Door goed blokkeren en slordigheden aan Harllinger zijde namen ze een 6-1 voorsprong. Een inhaalrace was zodoende nodig om weer mee te doen voor de setwinst en dit deden de Harlingers. Via 8-5, werd het 12-9 en 17-15, waarna VVH het gat wist te dichten door meer power te leveren en wederom op de sterkte verdediging en blokkering te leunen. Voor de blokkering werd Alle Taco binnen de lijnen gebracht voor Rik. Eenmaal boven de twintig ging VVH sterk door dankzij de harde klappen van Marnik en goede services van Hedzer. DBS wist twee setpoints weg te werken, maar de derde was raak, waardoor de set met 23-25 naar Harlingen ging.

Het Balkster verzet was hierna gebroken. De thuisploeg wisselde veelvuldig van spelers, maar het spelbeeld veranderde niet. VVH was gewoon sterker. Waar harde aanvallen van DBS keer op keer door Erik en Hedzer werden verdedigd, had DBS geen antwoord op de rake klappen van de Harlingers. Door zeer geconcentreerd te spelen, werd met setstanden 19-25 en 16-25 een geweldige 0-4 overwinning binnengesleept.

Dankzij deze vijf punten schuift VVH naar de tweede plek in de competitie achter VC Sneek. Dit team heeft één punt meer maar ook één wedstrijd meer gespeeld. Aanstaande zaterdag mag bovendien tegen dit team gespeeld worden in Sneek. Een ware topper dus om de eerste plaats. Om 19.00 uur zal deze wedstrijd aanvangen In de Sneker sporthal.