Sport

Ouwe Seunen rijden de KlimClassic

Door Jeroen Pietersma
De Ouwe Seunen reden op 25 mei 2017 de KlimClassic, de klimklassieker van het voorjaar met de start en finish in Maastricht. Er kon gekozen worden uit twee routes: 110 km en 170 km door de Belgische Voerstreek en Ardennen. Voor deelnemers aan deze 14e editie bood de KlimClassic uitdagende beklimmingen over respectievelijk 1.400 en 2.500 hoogtemeters.

Beklimmingen als Côte de la Redoute (max 20%), Côte de Chambralles en Voie de Chars (19%) moesten bedwongen worden. Ook waren er klim tijdmetingen op deze beklimmingen. Op woensdag is men vertrokken naar Maastricht waar werd overnacht in het plaatselijke Stay Okay aan de Maas. De volgende ochtend konden ze zo vroeg aan de start verschijnen. Nadat de start bescheidenen waren opgehaald konden ze als groep starten. Na 55 km was de splitsing in afstand 110 of 170 km. Eric, Sebastiaan, Albert, Bram en Eelke kozen voor de 110 km. Piet, Wiecher, Marten, DirkJan, Jens, Siemen, Lourens en Jan reden de 170 km. Onderweg kwamen ze nog twee leden tegen: Klaas Visser reed met zoon Robert de 170 km.

Op de route waren diverse ravitailleringsposten ingericht door sponsor Duursport.nl. Op de post vind je onder meer sportdrank van 3action, repen en gels van Born en Amacx. Verder kan er gekozen worden uit bananen, sinaasappelen of Eat Natural repen. Op de laatste post bood Maserati nog een speciale kop koffie aan, een zogenaamde finish boost.
De Ouwe Seunen kunnen terugzien op een mooie en vooral geslaagde toertocht met prachtig fiets weer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda