Sport

Ouwe seunen kv Eendracht pakken titel Fries Kampioenschap

Door Jeroen Pietersma
TZUMMARUM - Het partuur van kaatsvereniging Eendracht zegevierde afgelopen zaterdag in Tzummarum op het eerste ?Fries Kampioenschap Zachte Bal Kaatsen?. Johan Kwast, Dennis Wijnjeterp en Dylan Drent kwamen aan het eind van de dag als terechte winnaars uit de bus, al werd het hen in de finale tegen Tzummarum knap lastig gemaakt.

Negentien afdelingsparturen hadden zich opgeven en Tzummarum spande zelf de kroon met maar liefst vijf parturen. Er werd gekaatst om geldprijzen, drie in de winnaarsronde en twee in de verliezersronde. Om 10 uur barstte de strijd los. Er waren felle partijen en het tussenspel was mooi om te zien, omdat dit met een zachte meer aan de orde is.
In de verliezersronde was de eerste prijs voor één van de parturen van Franeker. Kars Zeinstra, Allard Hoekstra en Mark Jan Riemersma wonnen van Sint Annaparochie met Wietse Jan Dijkstra, André Iedema en Rein Schiphof. In de winnaarsronde ging de kleine premie naar Pingjum met de kaatsers Michel Nesse, Steven Nesse en Hendrik Brandsma. Maar de klapper van de dag moest nog komen; dat was de titanenstrijd tussen Tzummarum en Harlingen, die elkaar troffen in de finale van het eerste Friese Kampioenschap zachte bal kaatsen.
In de finale begon Tzummarum sterk en mede dankzij een goed kaatsende Steven de Bruin gingen de eerste drie bordjes naar Tzummarum. Maar Johan, Dennis en Dylan laten zich niet snel de kop gek maken en zij knokten zich terug in de partij. De beslissing viel op 5-5 6-4. Johan Kwast retourneerde de bal knap en bezorgde kaatsvereniging Eendracht hiermee de overwinning.

|Doorsturen

BuienradarAgenda