Sport

Ouwe Seun Niek Zeilstra (Franeker) wint ronde van IJlst

Door Jeroen Pietersma
De renners die aan de start zouden verschijnen voor de tweede Ronde van IJlst waren al vroeg op het parcours aanwezig. Prachtig weer en weinig wind voorspelden een mooie wedstrijd. En dat het een mooie omloop is, daar waren ze het in het peloton allemaal over eens.

Er werd gestart in twee groepen, zoals gebruikelijk bij de omlopen van WV Snits. De groep met de A-renners vertrok anderhalve minuut voor de groep met B-renners zodat ze elkaar niet in de weg zouden rijden. De A-rijders hadden 70 km voor de boeg en de B-rijders gingen van start voor 52 km koers op een 5,7 km lang parcours. Door het bijna windstille, warme weer was het in beide groepen erg moeilijk om weg te komen. Dus echt een koers voor de hardrijders en wel diegenen die goed hun positie voorin konden bewaren. Het was moeilijk om met de snelheden die beide groepen reden, van achteren naar voren in het peloton te rijden. Vaak werd een snelheid van rond de 50 km/h gemeten.

In het B-peloton bleef de groep bij elkaar. Een paar kleine pogingen om te vluchten liepen uit op niets, het peloton reed gewoonweg te hard om weg te kunnen rijden. Al snel werd duidelijk dat de beslissing in de laatste ronde of in de eindsprint zou vallen.
Toen de bel voor de laatste ronde werd geluid zaten een paar sprinters al voorin de groep. Onder andere Tim van der Meer koos al vroeg positie om zo aanvallen te pareren en van voren te zitten als er gesprint ging worden. In de laatste 500 meter besloot Niek Zeilstra om toch nog een poging te doen. In het peloton werd heel even naar elkaar gekeken en dat was genoeg voor Zeilstra. De sprinters kwamen te laat om hem terug te halen en Zeilstra kon juichend als eerste de finish passeren. De sprint van het peloton werd gewonnen door Erwin Wiersma de derde plek ging naar Ruud Croes.

Uitslag B-categorie:
1 Niek Zeilstra (gem. snelheid 42.4 km/h)
2 Erwin Wiersma
3 Ruud Croes
20 Waling Smedinga
22 Martin Swart
28 Michelle Poot
32 Wiecher Visser
35 Dirk-Jan van Miltenburg
36 Jildau Pronk

Zondagochtend was het ook weer tijd voor de Gerrie Kneteman Classic. Acht man maakte de reis naar Amsterdam om voor team duursport.nl mee te doen aan de tijdrit op het parcours van Sloten, die we vorig jaar wisten te winnen. De mannen hebben uitstekend gepresteerd met vijf man bij de top 40 met ruim 900 deelnemers. Of we het ploegenklassement weer gewonnen hebben wordt nog bekend gemaakt.

Uitslag tijdrit Sloten 2 km
3 Martin Swart 2.39 min. 45.3 km/h
12 Dirk de Haan 2.49 min 42.6 km/h
20 Ritske Flootman 2.51 41.9 km/h
36 Jens Nieuwenburg 2.55 40.9 km/h
37 Albert Scheffer 2.55 40.9 km/h
252 Laus Nieuwenburg 3.14 37.1 km/h
279 Eric v.d. Meulen 3.16 36.5 km/h
283 Hans Braak 3.16 36.5 km/h

|Doorsturen

Buienradar



Agenda