Sport

Oud-leerling verslaat leermeester

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN- Tijdens de vijfde competitieronde van damclub Excelsior gebeurde er weer van alles. Zo beet Koop de Vries in het stof tegen zijn vroegere leerling, gaf Elle van Keimpema een zeker lijkende overwinning uit handen en zette drs. Klaas een persoonlijk record? neer.

Volgende week is er i.v.m. de herfstvakantie geen competitie. De eerstvolgende damavond is dinsdag 21 oktober. Dan zal waarschijnlijk ook de eerste ronde van de provinciale competitie zijn. Hier de resultaten van deze week:

K. van Keimpema-J. Huizenga 2-0
Klaas de Keimp had dinsdag weinig moeite met Joop Huizenga. Joop is de laatste weken goed in vorm, maar had tegen de Sexbierumer geen schijn van kans die in een, voor hem, recordtempo korte metten maakte met zijn opponent.

N. Poelsma-R. Postma 0-2
Nico Poelsma hield halverwege zijn partij tegen Rinze Postma open huis, waardoor Rinze naar dam kon combineren. Deze bleek dusdanig overheersend dat Nico niets anders restte dan Rinze te feliciteren met de overwinning.

M. Bekema-S. Ferwerda 0-2
Marco Bekema en Sjoerd Ferwerda hadden dit seizoen beide al twee verliespartijen moeten noteren en dus was de winst voor beide erg welkom. Sjoerd zorgde al vroeg in de partij voor schijfwinst die ook nog eens veel ruimte op het middenveld tot gevolg had. De schijfwinst bleek later goud waard, want Marco kon in het eindspel alleen ten koste van zijn eigen materiaal naar dam combineren. Sjoerd wist wel raad met zijn numerieke meerderheid en boekte een verdiende overwinning.

J. Beuker-K. de Vries 2-0
De partij tussen Johan Beuker en Koop de Vries was er eentje tussen leerling en leraar. Johan maakte handig gebruik van een hoge randschijf van zijn vroegere leraar en kon op die wijze naar de winst combineren. De conclusie na afloop van de partij was dan ook dat de leerschool van Koop Johan iets te goed was bijgebleven.

K. Vrieswijk-J. Sloot 2-0
Na de marathonpartij van vorige week had Kor Vrieswijk tegen Jan Sloot minder tijd nodig. Kor bouwde een poot in zijn stelling en Jan dacht slim te zijn door hetzelfde te doen, maar werd echter pootje gelicht, doordat Kor dam kon halen en deze de partij naar zich toe trok.

E. van Keimpema-D. Bekkema 0-2
Voor Elle van Keimpema waren de druiven dinsdag extra zuur. Een blunder van Dick Bekkema zorgde ervoor dat Elle schijfwinst kon boeken en de damlijn bereikte. Waar eenieder al rekening hield met een stunt kwam Elle echter van een koude kermis thuis, toen hij in het eindspel opzichtig in de fout ging, waardoor Dick er als de kippen bij was om de punten te stelen.

 

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda