Voetbal

Opnieuw topwedstrijden in tweede klasse I

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Een provinciale krant uit de hoofdplaats beoordeelt deze klasse al als de spannendste van het amateurvoetbal district Noord van het zaterdagvoetbal. Zij hebben daar zeker een punt, want kijk maar naar het programma van zaterdag 28 maart.

Zeerobben neemt het op tegen Be Quick Dokkum en in Leeuwarden speelt zich de onvervalste stadsderby af tussen de rivalen Leeuwarder Zwaluwen en Blauw Wit ’34. Het verschil tussen deze top vier bedraagt slechts één punt. Tel daarbij CVVO uit de Lemmer op drie punten hierachter, die in de streekderby tegen Oeverzwaluwen uit Koudum aansluiting probeert te houden. De i-phones zullen weer rood gloeiend staan aan het eind van deze competitiemiddag om maar zo snel mogelijk de eindstanden met elkaar te vergelijken.

Bij de 0 – 0 wedstrijd in Dokkum afgelopen herfst, kwam het publiek ondanks het ontbreken van doelpunten wel aan hun trekken. Aanvallend ingestelde teams wisselden hun kansen af met een spectaculair slot, waarin Zeerobben toch nog goed weg kwam. Voor zaterdag, zo is de verwachting, zullen de doelpunten weer duur zijn. Hoewel de thuisclub zich mag bogen op het beste doelsaldo, heeft de opponent de minst gepasseerde verdediging. Het zijn slechts statistieken, waar geen voorspelling aan te ontlenen valt. Wedstrijden als deze worden in details beslist, waarbij geluk ook een belangrijke factor vormt. Met een mix van jeugd en ervaring heeft Be Quick zich boven verwachting als debutant in deze klasse gemanifesteerd. Leeuwarder Zwaluwen heeft dat vorig week aan den lijve ondervonden. Zij moesten een 0 – 2 voorsprong prijs geven en keerden met een nederlaag ( 3 – 2 ) huiswaarts.

Zeerobben moest tegen Blauw Wit ’34 genoegen nemen met één punt en het zal zaterdag ook weer een titanenstrijd worden. Beide ploegen ruiken mogelijkheden om volgend jaar een stapje hoger te spelen. Aan de gedrevenheid van de selectie onder leiding van een eveneens strijdbare staf zal het niet liggen deze middag. De concurrentie om een basisplaats is met de brede bank groot. Al zal voor de komende duels in ieder geval Allard Sym Sprenger ( knie ) en Patrick van der Veen ( schorsing ) niet van de partij zijn. De ervaring in de vele oefenwedstrijden opgedaan zal trainer Schotanus helpen om het juiste team op te stellen. Ondanks het gemis van voornoemde spelers zal een vervanging niet direct een verzwakking betekenen. Het vertrouwen in de selectie is onomstreden. Met het publiek als twaalfde man achter de Groen Witten kan het een mooi middagje voetbal opleveren. We hopen op een sportieve wedstrijd en heten een ieder van harte welkom op het Oostersportpark. Aanvang 14.45 uur : Zeerobben – Be Quick Dokkum

|Doorsturen

Buienradar



Agenda