Opnieuw een nederlaag fc Harlingen

Voordat de wedstrijd tegen vc Trynwalden begon, moest trainer Duco Mulder al een wissel toepassen. Bij de warming-up blesseerde doelman Tetze Helvrich zich en moest de jeugdige Vincent van der Werf hem vervangen. Fc Harlingen begon sterk tegen de thuisclub, die moeite had met de inzet van de Harlingers. De eerste helft was dan ook volkomen in evenwicht met de meeste en beste kansen voor fc Harlingen. Je moet echter je kansen wel benutten en ook deze middag schortte het daaraan. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Justin Attema na een kwartier in de tweede helft. Trynwalden mocht niet mopperen over de rol van de scheidsrechter, hij had hun doelman ook met rood van het veld moeten sturen. De eindstand geeft een vertekend beeld van de wedstrijd.

Fc Harlingen startte fel en zat kort op de man. Trynwalden schrok hier zichtbaar van. Achterin bij fc Harlingen stond het goed, Stefan Adema centraal achterin en als voorstopper deed Sander Zeilmaker het lang niet gek. Rechtsachter speelde wat nonchalant en eigenzinnig Mateusz Ype en op links de zich steeds beter ontwikkelende Janbauke Tolsma. Ane Schaap stond centraal op het middenveld. Na vijf minuten was het eerste schot op doel van Nils Podt en een goede fc Harlinger aanval strandde bij Niels Vlottes. Na een vrije trap van Trynwalden moest Sander verdedigend ingrijpen en deed dat goed, even later idem dito bij een corner. Op rechts ging Daniël Matakupan goed door en kreeg een kleine kans. Na een kwartier kwam Lee-Roy Purvis na een goede pass van Janbauke in schietpositie, maar schoot naast. Na twintig minuten kwam Lee-Roy uit een vrije trap met een prima voorzet en de lange Stefan kwam toch nog lengte te kort om goed in te kunnen koppen. Toch moest de achterhoede van fc Harlingen alert blijven. De snelle spitsen bleven gevaarlijk. In de 25e minuut liet Mateusz zijn tegenstander binnendoor komen en deze kwam alleen op doelman Van der Werf aan. Gelukkig voor Harlingen schoot de spits naast. Na een half uur leek het erop dat fc Harlingen de leiding zou nemen. Een lange bal van Ane bereikte de vrijstaande Justin. In plaats van recht op het doel af te gaan week hij uit naar links en aarzelde te lang met schieten. Weg kans. In de 40e minuut gebeurde iets wat niet had mogen gebeuren. Een corner van Trynwalden op rechts werd scherp ingedraaid, Sander en de doelman misten de bal en bij de tweede paal kopte Egbert Hulzinga, broer van de trainer, de 1-0 perfect binnen. Een domper voor een goed en beter spelend fc Harlingen. Dit werd ook de ruststand.

Twee minuten na de rust had Justin fc Harlingen naast Trynwalden moeten schieten. Na een pass van Niels nam hij de bal prima aan, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot vrijstaand voor de keeper naast. Even later pakte de keeper de bal na een schot van Nils Podt. Na een kwartier in de tweede helft kantelde de wedstrijd. In een poging om de bal op de achterlijn binnen te houden, raakte Justin zijn tegenstander die met veel geschreeuw op de grond viel. De keeper kwam verhaal halen en na een klein opstootje besloot de scheidsrechter Justin rood te geven en dat had de doelman dan ook verdiend, het werd na enige aarzeling geel. Fc Harlingen was dus op weg om de gelijkmaker te forceren, maar na dit incident zou dat moeilijk worden. De Harlingers probeerden van alles, kwamen echter voorin kracht te kort. In de 70e minuut werd Niels gewisseld en Jeroen van Dellen nam zijn plaats in. In deze zelfde minuut besloot Trynwalden de wedstrijd. Bij een onschuldig lijkende aanval liet Ane zijn tegenstander uit zijn rug komen en het was weer Egbert Hulzinga die de 2-0 scoorde. Lee-Roy Purvis werd ook nog vervangen en in zijn plaats komt Yasin Faggouss. In de 80e minuut leek fc Harlingen toch te scoren. De keeper pakte de ingeschoten bal een halve meter achter de lijn. De scheids liet doorspelen en floot daarna af omdat de grensrechter vlagde. Deze had een niet mogelijk buitenspel geconstateerd en de scheids nam dat over. Uit een vrije trap van Ane kopte Stefan, nu opererend in de spits, over. Een moegestreden fc Harlingen moest in de 88e minuut en in blessuretijd nog twee doelpunten van Ronald Sweigman toestaan en zo werd het een geflatteerde nederlaag met 4-0.
Fc Harlingen had in deze wedstrijd op het nog steeds moeilijk te bespelen kunstgras van Trynwalden meer verdiend, zeker een punt. Maar je moet je kansen die er toch wel waren, wel benutten. Dat fc Harlingen het dit jaar moeilijk zal krijgen is een feit. Ook bij uitwedstrijden zouden wat meer supporters, die er vorig jaar wel waren, het team kunnen steunen.