Sport

Opening kaatsseizoen K.V. Eendracht

Door Jeroen Pietersma
Het nieuw kaatsseizoen start bij K.V. Eendracht op zondag 8 mei met een ledenpartij. Deze partij staat ook open voor niet-leden en wordt gespeeld met de harde bal. Iedereen van vanaf 14 jaar is welkom. Opgeven kan via de website: www.kveendrachtharlingen.nl of bel 418545.

De opening had eigenlijk al op Koningsdag plaats zullen vinden met de KNKB Heren 50+ partij, maar de regen vlak voor deze dag was toen spelbreker. Het veld was te nat geworden om op te kunnen kaatsen. Jammer, want op Koningsdag viel het weer mee.

Na de ledenpartij start ook het competitiekaatsen voor de senioren en de jeugd op dinsdagavond 10 mei vanaf 19.00 uur en de training voor de jeugd start op donderdagavond 12 mei om 19.00 uur. Een aantal jeugdleden hebben dan hun eerste wedstrijd al gespeeld in St. Jacobiparochie. Daar is op vrijdag 6 mei de eerste wedstrijd van de Federatie Barradeel en Eendracht is daar met maar liefst vijf parturen vertegenwoordigd. Het gaat dus goed met de jeugd. Sommige jeugdleden spelen zelfs al mee op KNKB niveau en Koos Jorna won daar afgelopen weekend al meteen de tweede prijs.

Wij hopen natuurlijk dat er dit jaar ook weer meer senioren mee gaan doen aan de harde bal partijen. De start is in ieder geval al prima, want Eendracht doet dit jaar weer mee op de afdelingswedstrijd in Tzummarum op Hemelvaartsdag en ook aan het NK (De Bond) op Pinkstermaandag. Het partuur bestaat uit Johan Kwast, Erik de Boer en Dylan Drent. Veel succes mannen. Dylan Drent, sportman van Harlingen 2015, is natuurlijk het uithangbord van onze vereniging op Hoofdklasse niveau en wij hopen dat het meerdere kaatsers in Harlingen inspireert om weer te gaan kaatsen met de harde bal. Geef je dus op voor zondag 8 mei voor de eerste ledenpartij.

Rechtszaak
De al heel lang slepende rechtszaak is eindelijk tot een goed einde gekomen. K.V. Eendracht krijgt al het geld terug dat er is verdwenen door fraude van de toenmalige penningmeester en ook alle bijkomende kosten worden terug betaald. Er kan dus weer met een frisse blik naar de toekomst worden gekeken.

Kaatslessen op de basisscholen
K.V. Eendracht is erg blij met de kaatslessen die al enige jaren worden georganiseerd op alle basisscholen door de Stichting Sportpromotie Harlingen. Hierdoor komen alle kinderen in aanraking met deze prachtige sport en worden er ook nieuwe jeugdleden lid van onze vereniging. Na de lessen in de gymzaal in april, worden deze lessen na de meivakantie buiten gegeven en wordt het Beginnersspel aangeleerd. Dit wordt gespeeld met de zachte bal. De lessen worden op woensdag 8 juni afgesloten met een wedstrijd waarbij dit Beginnersspel wordt gespeeld.
Natuurlijk wordt er ook met de harde bal gespeeld om het kampioenschap van Harlingen. Hiervoor kunnen alle scholen parturen opgeven en deze wedstrijd is op dinsdag 7 juni. Dit jaar wordt er ook nog gespeeld om het kampioenschap met de zachte bal. Het Lanenkaats Comité organiseert deze wedstrijd op donderdagmiddag 2 juni op de Lanen tijdens de week van het Lanenkaatsen. Noteert u deze data alvast in de agenda.

Kaatsarrangement via de VVV
K.V. Eendracht biedt dit jaar voor het eerst, samen met de VVV, een kaatsclinic aan voor groepen. Dit kunnen allerlei groepen zijn die op zoek zijn naar een leuke invulling van de dag. Er wordt hierbij onder andere gedacht een familiedag, een personeelsdag of een leuke dag voor toeristen. Deze kunnen geboekt worden bij de VVV en kan worden gecombineerd met een stadswandeling, een rondvaart, een bezoek aan de Willem Barentsz werf, een lunch of diner. Iedereen kan hier een programma van maken naar keuze, waarvan de kaatsclinic een belangrijk onderdeel is. De kaatsclinic kan vanzelfsprekend ook apart worden geboekt.
De clinic start natuurlijk met een ontvangst in de kantine met koffie en eventueel iets erbij. Daarna volgt er informatie over de kaatssport en daarna krijgt iedereen ook daadwerkelijk zelf kaatsles, waarna een wedstrijdje gespeeld gaat worden. De clinic wordt dan weer afgesloten in de kantine. Informeer bij de VVV naar de prijs, die onder andere afhangt van de groepsgrootte. De clinic is niet in het weekend mogelijk, want dan zijn er bijna altijd wedstrijden op het kaatsveld.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda