Voetbal

Onderlinge wintercompetitie SJO Robur Harlingen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De jeugdspelers van Robur speelden in de voetballoze wintermaanden altijd een onderlinge wintercompetitie en het bestuur van de SJO Robur Harlingen wil deze traditie voortzetten, en zo de jeugdspelers van de SJO Robur Harlingen ook in de winterstop lekker laten genieten van hun geliefde voetbalsport.

De wintercompetitie bestaat uit drie zaterdagen in december, januari en februari, een zaaltoernooi in de Waddenhal en op twee zaterdagen in februari  wordt er een 4 tegen 4 toernooi gespeeld op het kunstgrasveld van Robur.

Er wordt in deze wintercompetitie gespeeld volgens een individueel klassement, waarbij elke speler/speelster de door hem/haar behaalde dagpunten meeneemt naar de volgende speelronde. Deze punten worden na elke speelronde bij elkaar opgeteld Dit wordt door de organisator bijgehouden, na afloop van de vijfde speelronde worden alle punten bij elkaar opgeteld en is de prijsuitreiking aansluitend op de speeldag. Doordat er volgens een individueel klassement wordt gespeeld , spelen de teams elke ronde in een andere samenstelling.

Bij de teamsamenstelling worden spelers uit alle teams per leeftijdsgroep gemengd. Bijvoorbeeld twee spelers E1, twee spelers E2, twee spelers E3 en twee spelers E4 per team. Dit om het zo gelijkwaardig  als mogelijk in te delen.

Ook voor de puntentelling is er een reglement gemaakt. Om het voor de kinderen spannend en overbrugbaar  te houden is gekozen voor een maximale puntenscore per dag. Hierdoor blijft het spannend en dat is voor de kinderen ook leuker.

Er wordt gespeeld in de volgende klassen:
F1 , F2 , F4  en mini pupillen 
E1 , E2 , E3 en E4  (jongens)
MD  en  E pupillen meisjes
D1 en D2

De spelers die mee willen doen moeten zich per speelronde bij hun eigen trainer/leider opgeven en deze geeft het dan weer door aan Jan Helvrich. Voor zaterdag 14 december moeten de spelers zich voor dinsdag 10 december 19.00 uur opgeven bij de eigen leider/trainer. Deze geeft het dan voor dinsdagavond 20.30 uur door aan Jan Helvrich. Voor de andere speeldagen geldt de dinsdag vóór de betreffende speelronde. De speeldata en tijden:

Zaterdag 14 december
11.00-12.00 F pupillen en minipupillen in de Waddenhal
12.00-13.00 E pupillen jongens in de Waddenhal
13.00-14.00 MD1 en E pupillen meisjes in de Waddenhal
14.00-15.00 D1 en D2 in de Waddenhal
 
Zaterdag 11 januari
Speeltijden en indeling als op 14 december, ook in de Waddenhal

Zaterdag 8 februari
4 tegen 4 toernooi op kunstgrasveld van Robur. Alle klassen  van 13.00uur  tot  15.00uur.

Zaterdag 22 februari
13.00 tot 17.00 uur  in de Waddenhal.

Zaterdag 1 maart
4 tegen 4 toernooi op kunstgrasveld van Robur. Alle klassen van 13.00 uur tot 15.00 uur, hierna is de prijsuitreiking in de kantine.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda