Sport

Ondanks buien gezellig kaatsen op Voorstraat

Door Jeroen Pietersma
Maar liefst 38 parturen hadden zich ingeschreven voor het jaarlijkse Horecakaatsen. Dat is geen record want er zijn in het verleden nog wel meer parturen geweest. De leiding van het keurmeesterkorps was in vertrouwde handen van Age Tichelaar, goed gesteund door Lowietje, Kees, Douwe en nog vele anderen. Lijnen waren getrokken ?s morgens om acht uur door Hilbrand Pollema geholpen door Age, Kees en Broer Zaagemans. Helaas was Bertus Nieuwenburg er niet meer bij, hij is overleden en werd heel erg gemist.

Seerden Sport met Ludwig Seerden, Pollie en Peter Kwast kregen het in de derde omloop al zwaar. Tegen ut jeugdhonk ut Huuske met Hendrik Brandsma, Igor Kuiper en Sjoerd A de Jong. Het werd 5-5 en 6-6 toen pas pakten Kwast c.s. de overwinning. Verrassing was wel het partuur van de Lachende Koe met Broer Zaagemans, Edwin Keizer en Andre Dijkstra. Zij kwamen in de finale door in de halve finale te winnen van café Gewoan Sven met Sven Helvrich, Harrie Mons en Lowietje Quisenaerts. Partuur van Gewoan Sven hadden de leg uut ze kwamen niet in hun normale doen en verloren bij de stand 5-1 en 6-0. Partuur Zaagemans dus in de finale en de andere finale plaats was voor Gewoan Sven 2 met Johan Kwast, Michel Nesse en Mart v.d. Molen die het ook zwaar hadden gehad maar toch hun naar de finale vochten. Derde werden de mannen van Waddenvis met Kevin Hoekstra, Willen Rienk Miedema en Willem Miedema wat een lastig te verslaan partuur bleek te zijn. Vierde werd partuur Gewoan Sven met Sven Helvrich c.s. en vijfde werden de jongens van Waddenvis 1 met Brian Zeilmaker, Mark Jan Riemersma en Chris Outhuyse ook een sterk partuur maar de finale zat er net niet in. 

De finale ging dus tussen de Lachende Koe Broer Zaagemans c.s. tegen Gewoan Sven Johan Kwast c.s. Het was overigens een verrassing dat partuur Zaagemans en 3-1 voorsprong nam, dit mede door knap opslaan van de toch al wat oudere Broer Zaagemans. Maar de mannen van de Lachende Koe gaven niet op en vochten zich terug tot 3-3 en er was er weer spanning. Inmiddels liep het al tegen 21.00 uur en begonnen de lanterenpalen al te branden. De lange Edwin Keizer nam zijn maten op sleeptouw hij sloeg poerbest op en Andre Dijkstra tikte leuke kaatsen. En ze kwamen weer voor nu met 5-3 en ze leken op te stomen naar de volle winst. Toen begonnen Michel Nesse en Mart v.d. Molen goed van zich af te slaan, die Nesse sloeg ze hard op dat de ballen deur ut perk rolden. Het werd 5-5 en het leek er op dat partuur Zaagemans toch een beetje vermoeidheid begonnen te vertonen. Bij de stand 5-5 sloeg Nesse de eerste twee ballen boven dat betekende een 0-4 voorsprong. Keizer sloeg een bal in e bomen en Mart v.d. Molen tikte die bal dankbaar terug tot in het perk 0-6. De volgende kaats behield partuur Johan Kwast en zij wonnen dus de Horecapartij.

Van Dijk kon de prijzen uitreiken en de Jelmer v.d. Hoek wisselbeker overhandigen aan café Gewoan Sven, de koning van de partij werd Michel Nesse en hij kreeg de Pollie Kwast sr wisselbeker een jaar in zijn bezit. De prachtige kransen waren aangeboden door schilderbedrijf Michel v.d. Ploeg en konden de mannen worden omgehangen. Bekers kwamen nog uit de oude voorraad van onze grote vriend Sip Luxwolda en verder waren het geldprijzen. Dit allemaal werd mede mogelijk gemaakt door de vele sponsoren. Met dank aan de leiding Broer Zaagemans, Evan van Sertima en nog vele, vele anderen ut was weer een skitterende dag.

Uitslagen:
1. Gewoan Sven; Johan Kwast, Michel Nesse (koning), Mart v.d. Molen
2. De Lachende Koe; Edwin Keizer, Broer Zaagemans (koningin), Andre Dijkstra
3. Waddenvis 3; Kevin Hoekstra, Willem Rienk Miedema, Willem Miedema
4. Waddenvis 1; Brian Zeilmaker, Mark Jan Riemersma, Chris Outhuyse
5. Gewoan Sven 2; Sven Helvrich, Harrie Mons, Lowie Quisenaerts

|Doorsturen

Buienradar



Agenda