Sport

Okke Hel blikt terug op HT 2015

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Ook roeivereniging Okke Hel deed vorige week vrijdag mee aan de HT Race. Met maar liefst vijf sloepen: Tobbe, Danser, Sterke Sietze, Kromme Dick en Snurk. Hier is hun verslag.

Om 8:50 gingen in de eerste start groep de dames in de Tobbe en Danser van start. Omdat er dit jaar weer water genoeg was in het Schuitengat werd er na hoogwater gestart, wat als voordeel heeft dat alle sloepen gelijk stroom mee krijgen langs de Pollendam. De Sterke Sietze startte dit jaar om 9:15. Om 9:50 vertrok de laatste startgroep met daarin de Kromme Dick en Snurk. Gelijk was duidelijk dat er flink stroom mee stond en dat alle sloepen de mogelijkheid hadden om een snelle tijd neer te zetten.

Als eerste sloep van Okke Hel kwam de Snurk aan op West-Terschelling. Nadat alle sloepen over de streep waren en de roeiers weer wat op adem waren gekomen, werd er samen met de sponsors op de meegevaren sponsorboot een hapje en drankje gedaan, en werden er sterke verhalen uitgewisseld. Daarna begon het lange wachten tot de prijsuitreiking van zaterdag. Tijdens deze prijsuitreiking werden er zes roeiers gehuldigd voor hun tiende en vijftiende deelname aan de HT. Voor de tiende keer HT mochten dit jaar naar voren Brent de Vries en Lia Pieterse en voor de vijftiende keer Dick Kuiper, Allard Dijkstra, Frank Jagersma en Hellen Touwslager-Haarsma. Namens Okke Hel van harte met jullie medailles.
Daarna de prijsuitreiking bij de dames. Tobbe en Danser zijn uiteindelijk 19e en 17e geworden, wat een keurig resultaat is. Daarna de heren en helaas heeft er hier een herberekening moeten plaatsvinden. De Snurk was eerst 16e en bleek in de nieuwe uitslagenlijst toch 15e te zijn. Helaas mochten ze dus niet naar het podium maar hun beker zal nog worden uitgereikt op een later tijdstip. Daardoor is de Snurk ook de beste Harlinger herensloep geworden. De Kromme Dick en Sterke Sietze zijn uiteindelijk 34e en 45e geworden.
Al met al was het weer een geslaagd weekend. Okke Hel bedankt de roeiers maar ook zeker de sponsors en supporters. Zonder die steun zou dit niet kunnen. Okke Hel wil ook graag alle sloepen uit Harlingen gelukwensen met hun behaalde resultaten. Tevens maken wij jullie er nogmaals op attent dat wij op 27 juni ons 25-jarig jubileum vieren. Aanmelden kan nog steeds op www.okkehel.nl. Lijkt roeien jou ook leuk? Wij hebben op verschillende dagen de mogelijkheid om eens in een van onze sloepen te stappen.
Okke

|Doorsturen

Buienradar



Agenda