Noordscheschut-Zeerobben, eerste klasse onwaardige vertoning

Waarschijnlijk was de angst om te verliezen er debet aan, dat de toeschouwers niet aan hun trekken kwamen. In een matige eerste helft was de partij in evenwicht, maar kwam de ploeg, die er het meest aanspraak op mocht maken op voorsprong. In de tweede helft probeerde Noordscheschut de marge te vergroten en opnieuw uit een vrije trap stond de 2-0 op het scorebord tot de 88e minuut, toen Allard Sym Sprenger een perspectiefrijkere uitslag neerzette.

De kansen in het eerste bedrijf waren schaars. Toch had de thuisclub uit een vrije trap van aanvoerder Ger Brakel in de vierde minuut al de leiding kunnen nemen. Doelman De Vries in samenwerking met Patrick van der Veen wisten voor de bezoekers erger te voorkomen. Dylan Drent heeft er een neusje voor, wanneer een keeper te ver voor zijn doel staat. Van veertig meter lepelde hij de bal net over het doel van de fortuinlijke Hooijer. Aan de andere kant wist de verdediging met kunst en vliegwerk een treffer te voorkomen. Uit de daaruit voortvloeiende tegenaanval ingeleid door een diepte pass van Marcel Visser, stuitte Drent op de goed uitkomende keeper. Een verre ingooi van Dylan werd door Allard Sym verlengd en Hooijer kon nog net met de vingertoppen de bal over het doel te tikken. Een onterecht toegekende vrije trap aan de rand van het strafschopgebied bracht Noordscheschut op voorsprong. Daar waar iedereen verwachtte, dat opnieuw Brakel zou aanleggen, kwam daar als een duveltje uit een doosje Melvin Mol om de bal loepzuiver langs de paal te schieten, Jacob de Vries kansloos latend, 1-0 vlak voor rust. Zeerobben had nog 45 minuten om een en ander recht te zetten.

De talrijke Harlinger supporters ging er van uit, dat hun favorieten naarstig op zoek zouden gaan naar de gelijkmaker. Maar de gastheren lieten dat niet toe. In tegendeel, Zeerobben moest terug en met name de lange bal van de doelman stichtte in de defensie nogal wat onrust. De aanvallers waren niet scherp genoeg om het verschil te maken. Een snoeihard afstandsschot vanaf de zestien meter werd ternauwernood door De Vries gepareerd. Een onnodig weggegeven vrije trap op dertig meter van het doel belandde zonder aanraking van beide partijen door een woud van spelers achter keeper De Vries, doelpuntenmaker Roy Hooyer (Jzn). Met nog een kwartier te spelen moest Zeerobben aan de bak om deze ongunstig 2-0 voor de return weg te spelen. Aanvankelijk was de kans op een nog groter achterstand reëler dan mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Toch persten de gasten er nog een slotoffensief uit, maar de stugge verdediging van Noordscheschut wist van geen wijken. In een allerlaatste krachtsinspanning wist Drent uit een ingooi Frank ten Hoeve te bereiken. Uit een klutsbal van Ronald van der Heijden kwam het kleinood bij de gereedstaande Allard Sym Sprenger en vanaf de penaltystip kogelde hij de 2-1 binnen. Al snel hierna blies de strak leidende scheidsrechter Souhuwat voor het einde.

Wat deze late tegentreffer voor gevolgen heeft in de wedstrijd in Harlingen van dinsdag aanstaande zal te zijner tijd beantwoord worden. Zeerobben mag niet klagen over de uitslag in Noordscheschut. Het spel van de equipe van trainer Schotanus bleef onder de maat. Er zal dinsdagavond uit een ander vaatje getapt moeten worden, willen de Harlingers aanspraak blijven maken op promotie. Een teleurstellende prestatie met toch een kansrijke uitgangspositie.

Zeerobben: Jacob de Vries, Chekina Nzoko, Patrick van der Veen, Ronald van der Heijden, Pim Bleichrodt, Albert Beuker, (‘85 min. Frank ten Hoeve), Dylan Drent, Allard Sym Sprenger, David van der Pol (‘70 min. Patrick Amels), Marcel Visser, Higor da Silva (‘70 min. Hilbrand Benedictus)
Dinsdagavond 24 mei om 20.00 uur op het Oostersportpark te Harlingen, de return Zeerobben-Noordscheschut.