Sport

Nipte overwinning biljartvereniging Hotel Centraal

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De tweede confrontatie tussen de biljartverengingen De Lichtboei en Hotel Centraal is afgelopen dinsdag eindelijk weer eens beslist in het voordeel van Centraal, maar op het nippertje. Het venijn zat hem in de laatste partijen die Centraal won.

De avond begon met de strijd tussen Piet Haarsma en Henk Metz. Eerst ging het gelijk op, maar toen had Piet zijn nacht en won afgetekend. Jan Jorna moest het opnemen tegen Stef Foekema, die deze avond in vorm bleek te zijn. Een serie van 14 maakte een einde aan de illusies van Jan.
Bart Cornel speelde tegen een ontbrande Corrie Hobma, ook in vorm deze avond en dan kan de tegenstander het wel schudden, wat Bart dan ook gewillig deed. Geert Wouda dacht toen hij tegen Theo Kalksma aantrad ‘jou lust ik rauw’ en hij kwam zijn voornemen ook na, Theo wanhopig achterlatend.

Marcel van der Meer had een pech-avond, alles ging net mis en zijn tegenstander Nico Outhyuse speelde enorm goed en won afgetekend. De tussenstand was hierdoor 4-6 en Centraal zag zich de beker al in ontvangst nemen. Frans Seinen dacht er anders over. Zijn tegenstrever Ido Homminga leek op winst af te gaan, maar kwam 1 carambole tekort, stand weer gelijk. Siete Rover nam het op tegen Jan Faber en wat Siete ook probeerde het lukte hem niet om Faber te verslaan.

Hessel Engbringhof zat de nederlaag van de vorige keer een beetje dwars en dacht tegen Guus Gerritsen van der Hoop revanche te nemen en wonderbaarlijk lukte dat ook nog.
Omdat de Lichtboei meer spelers had dan Centraal, moesten sommige biljarters van de laatste club twee keer spelen. Eén daarvan was Theo Kalksma en dat had hij beter niet kunnen doen. Bennie Punt en hij maakten er een show van en Bennie bood net als bij schaken Theo remise aan, maar deze weigerde en toen dacht Bennie dan maak ik het nu uit en zo geschiedde. Al met al weer een achterstand voor Centraal.
Frits Werther moest aantreden tegen de ongenaakbare Jan Faber en Frits had het al gauw bekeken en accepteerde gelaten zijn nederlaag. Er gloorde weer hoop bij de biljarters van Centraal. Theo Zijlstra speelde tegen een bekende tegenstander, Henk Metz. Na in het verleden vaak van Theo te hebben verloren, dacht Henk er nu anders over en wist Zijlstra te verslaan.

Een beslissende rol was er voor de wedstrijd tussen Bertus Nadema en Corrie Hobma, die al had laten zien in vorm te zijn. Bertus kon het dan ook niet bolwerken en door de winst van Corrie was de algehele winst ook binnen. De slotwedstrijd van deze avond was die tussen voorzitter Freddie van der Ven en Guus. Freddie liet er geen gras over groeien, maakte een serie van 17 en toen was de buit binnen. Guus heeft één troost, hij moet de meeste caramboles maken van allemaal en dan is winnen niet zo eenvoudig.
De uitslag was: de Lichtboei 6 gewonnen partijen, Centraal 7. De beker werd door Freddie van der Ven uitgereikt aan Henk Metz, voorzitter van Centraal en Centraal mag de beker dus weer een jaartje houden. Na dankwoorden van beide voorzitters kwam er een eind aan de gezellige, soms lawaaierige biljartavond.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda