Voetbal

Nieuwjaarsreceptie fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
De nieuwjaarsreceptie van fc Harlingen was een geslaagde avond afgelopen zaterdag. Om 17.00 uur werden spelers, leden, sponsoren, vrijwilligers en genodigden verwelkomt door het hoofdbestuur in de kantine van fc Harlingen. Voorzitter Willem Jan Kimp nam vervolgens het woord en richtte zich tot het publiek. De drie belangrijkste ?toverwoorden? voor het komende jaar zijn transparantie, duidelijkheid en communicatie.

Als eerste benoemde de voorzitter de ontzettend goede kledinglijn waarbij de verkoop erg goed gaat en het assortiment zal zeker in 2016 verder aangevuld worden. Willem Jan vervolgde: “Ook zijn we zeer tevreden over de verbouwing en een stukje nieuwbouw en ook deze ontwikkeling zal zich in 2016 verder voortzetten. Voor 2016 hebben we de ambitie, afhankelijk van de financiering, het realiseren van een nieuwe bestuurskamer, wedstrijdsecretariaat/vergaderruimte en er zal een aanbouw aan het kantinedeel worden gerealiseerd. Maar dat blijft afhankelijk van de financiering.”
Daarnaast werd naar aanleiding van de prestaties van voorgaand jaar door het jeugdbestuur in overleg met de Technische Commissie, diverse leiders, trainers en KNVB een inschatting gemaakt voor de poule indeling. Dit heeft er helaas toe geleid dat de jeugdteams voornamelijk in de onderste regionen zijn geëindigd. Uitzonderingen waren de A1, F1 en F3, waarbij F3 najaarskampioen werd. Uiteraard kan men ook erg trots zijn op de andere teams, gezien de inzet van leiders, trainers en spelers, die zeker nog in staat kunnen zijn om een aantal punten te scoren…

Er wordt in het nieuwe seizoen het speler-volgsysteem geïntroduceerd bij de jeugd. Fc Harlingen gaat starten met een pilot. Een pilot is nodig omdat het goed getoetst moet worden voordat het hele systeem in één keer uitgerold kan worden. Door middel van het speler-volgsysteem kan de club de ontwikkelingen van de spelers beter monitoren en kan dit ingezet worden tijdens de selectiemomenten aan het einde van het seizoen of tijdens de winterstop. In het seizoen 2016-2017 wordt het systeem breder uitgerold.
Ook in 2016 blijft fc Harlingen op zoek naar vrijwilligers. Het wordt absoluut op prijs gesteld als input, ideeën, dingen die goed worden bevonden maar ook klachten en ontevredenheid vanuit de leden, trainers, leiders en vrijwilligers worden gedeeld met het hoofdbestuur. Alleen dan is de club in staat om te verbeteren. En beter worden wil fc Harlingen. Maar ook zonder sponsoren heeft de club geen bestaansrecht en voorzitter Willem Jan maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om alle sponsoren te bedanken voor het afgelopen jaar en dat ze ook komend jaar weer op hun steun kunnen rekenen.
Als laatste zei Willem Jan: “Helaas is 2015 ook een heel roerig jaar voor ons als club maar ook zeker voor onze leden geweest. Voor een aantal van ons stond 2015 in het teken van ontzettend triest en verdrietig nieuws. Helaas zijn een aantal liefhebbenden ook niet meer in ons midden en deze mensen zullen nooit vergeten en ontzettend gemist worden. Maar ook in 2016 zijn er mensen die onwijs hard strijden om in ons midden te blijven. Wij willen een ieder uit de grond van ons hart dan ook ontzettend veel sterkte en kracht toewensen voor het komende jaar.” Heel toepasselijk begon ‘Blinde Ed’ met het liedje ‘You’ll never walk alone’ en de hele kantine was stil… en luisterde naar de woorden van dat lied.
Na dit nummer wist voorzitter Willem Jan Kimp zeker dat fc Harlingen verder zal groeien in 2016. “We zijn een prachtige club waar een ieder heel trots op mag zijn. Geniet van elkaar en we gaan er na de winterstop weer tegenaan bij fc Harlingen!” aldus de voorzitter.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda