Niet te stuiten Pirez scoort hattrick

HARLINGEN - Er is altijd wel wat verrassend bij de fc Harlingen. Dit keer begonnen ze met Stefan Adema en Ralf van Hurck op de bank. Dat was waarschijnlijk ook mede de oorzaak dat men een zwakke 1e helft speelde. De eerste kans was zelfs voor Friesland maar de bal ging gelukkig via keeper Lolke Visser naast.

Niet goed uitverdedigen van Barry Hamstra bezorgde in de 13e minuut Friesland weer een kansje maar keeper Visser pakte de bal. Fc Harlingen werd hierna beter en het was jammer dat Niels Outhuyse een goed genomen vrije trap van Jorik Erents tegen een tegenstander knalde. Een tikkie breed van Lee-Roy Purvis werd door Jorge Pirez ingeschoten maar keeper Ronald van der Molen redde en ook een voorzet van Pirez kon net niet worden afgerond door Kevin Jaarsma.

En toen de 24e minuut, geheel tegen de verhouding in, werd er weer eens zwak uitverdedigd en kwam de bal bij Arjen Boonstra. Hij schoot de bal in de korte hoek 0-1. Harlingen bleef sterker maar Friesland loerde op een uitval. In de 30e minuut nam Kevin Jaarsma wel een heel slimme vrije trap, die kwam op het hoofd van Jorge Pirez en hoppa het was gelijk 1-1. Bij Harlingen bleef men slecht uitverdedigen en zeker vanaf de rechterkant. Ook in de 35e minuut viel zo’n ongelukkige bal voor de voeten van Marten Braaksma. Die haalde hard en mooi uit en fc Harlingen stond weer achter 1-2, mooi doelpunt trouwens.

Gelukkig bleef de inzet bij Harlingen goed. Het spel bleef jammer genoeg onder de maat. In de 39e minuut gaf Barry Hamstra een uitstekend pasje op de niet te stuiten Jorge Pirez en die haalde de trekker over 1-1. Net voor de rest kwam er nog een mooie kans voor Friesland maar die werd gelukkig voor Harlingen verknoeid. In de 2e helft kwam Albert Nieuwenburg er niet meer in vanwege een blessure. Zijn vervanger was de jonge vader Stefan Adema die samen met zijn vrouw net hun dochtertje Maud hadden gekregen. En pappie bracht achterin meteen de broodnodige rust en het uitverdedigen ging nu ineens ook wat beter.

Na 4 minuten in de 2e helft werd de uitblinker van deze zondagmiddag, Jorge Pirez, neergelegd in het strafschopgebied en gaf scheids M. Modderman Harlingen een strafschop. Die werd genomen door Barry Hamstra en keurig in de touwen getikt 3-2. Een volkomen terechte stand, maar even na die penalty moest Barry wel worden vervangen met een blessure aan de knie. Ja en dat is wel lekker at je sun jonge as Ralf van Hurck op e bank hewwe, waar hij overigens niet hoorde. Ralf kwam er dus in en bleek een versterking op het middenveld.

Harlingen hield Friesland onder druk en die kwamen er zelden nog uit. Een mooie pass van Kevin Jaarsma, die ook goed speelde, kwam bij Jorge Pirez. Die speelde het leer net iets te ver voor hem uit. Friesland gooide wat meer de beuk er in en zo kon het gebeuren dat Floris Boonstra ineens helemaal vrij stond. Zijn schot ging echter hoog over. En toen een rush van Sjouke Bootie Bootsma, zoals hij alleen kan. Vanaf zijn eigen helft vloog hij puur op karakter een man of vier voorbij, raakte de bal toen even kwiet, maar via een nuvere kluts kwam de bal toch nog bij Kevin Jaarsma.

Die zette goed voor en daar was ie weer, Jorge Pirez. Hij maakte sien hattrick en het was 4-2 voor de fc Harlingen. Friesland werd nu helemaal zoek gespeeld en Harlingen kreeg nog enkele hele mooie kansen. Op een gegeven moment kwamen ze zelfs met vier man op het doel af, het afrondende schot ging over het doel. De goed voetballende Niels Ouhuyse werd gewisseld en voor hem kwam Bram Wijbenga er in.

In de 83e minuut weer een goeie pass van Kevin Jaarsma op Jorik Erents. Die legde de bal op maat voor Jorge Pirez neer maar die raakte de bal helaas verkeerd en ut leer vloog richting Herbaijum. Er was nog een kans voor Lee-Roy Purvis, die ging voorlangs, en ook Kevin Jaarsma schoot uit een voorzet van Pirez de bal over. En toen Kevin Jaarsma in het strafschopgebied werd neergelegd leek dat een strafschop. Maar vreemd genoeg gaf scheids Modderman Friesland een vrije trap. Een dikverdiende winst voor fc Harlingen dat een zwakke eerste helft afloste met een redelijk goede tweede helft.