Sport

Nico Poelsma in hogere sferen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Bij damvereniging Excelsior stonden dinsdagavond slechts drie competitiewedstrijden op de rol. Koop de Vries strooide al vroeg in de partij zand in de motor van Klaas van Keimpema door een schijf voorsprong te nemen. Drs. Van Keimpema kon op geen enkele manier compensatie bewerkstelligen en gaf in het eindspel als een moedig frontsoldaat op op het moment dat De Vries kon doorlopen naar dam.

Elle van Keimpema raakte in zwaar weer na een foutieve afruil waarna Vrieswijk zich wist gesteund door een extra schijf. De door de wol geverfde Vrieswijk maakte vervolgens geen fouten en speelde zijn partij vrij eenvoudig naar winst.

Nico Poelsma speelde de partij van zijn leven tegen Rinze Postma die dinsdagavond niet bij de les was. Al vroeg in de partij wist Poelsma de damlijn te bereiken nadat hij een schijf geofferd had. Postma wist de dam te nivelleren maar kwam wel een schijf achter te staan. Die klap zou hij uiteindelijk niet te boven komen. Poelsma bleef geconcentreerd spelen en bij Postma liep de licht uit de band.
Als beloning kreeg Poelsma twee punten voor zijn dadendrang. Menigeen drukte Poelsma de hand, die zich na afloop afvroeg waar de damgroupies bleven. Normaal gesproken wint Poelsma één keer per jaar. De gunfactor was dinsdagavond dan ook groot in De Koegelbult.

De uitslagen:
Klaas van Keimpema - Koop de Vries 0-2;
Elle van Keimpema - Kor Vrieswijk 0-2;
Rinze Postma - Nico Poelsma 0-2.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda