Nicator verslaat fc Harlingen

Door het ontbreken van drie basisspelers moest trainer Duco Mulder weer puzzelen om een representatief elftal binnen de lijnen te zetten. Het was wel een verrassende opstelling met Stefan Adema als spits, Bouke Zuiderhof als linker middenvelder, Niels Outhuyse als linker spits en de grootste verrassing, Drewes Janssen als verdedigende middenvelder. Voor beide ploegen was het een uitermate belangrijke wedstrijd, die over de hele wedstrijd genomen toch terecht werd gewonnen door Nicator, hoewel het in het laatst nog gelijk had kunnen worden. De thuisploeg was de eerste helft verreweg de beste en fc Harlingen kreeg pas in de slotfase de geest, maar dat was te laat.

De Harlingers begonnen goed en zetten meteen een prima aanval op, maar de beste kans was even later voor Nicator. Het was doelman Vincent van der Werf die redde. Na een minuut of tien leek fc Harlingen te gaan scoren. Na een goede pass van Ane Schaap op de opkomende Patrick van der Waard kwam deze in een mooie scoring positie, helaas ging zijn schot net naast. Dat had een doelpunt moeten zijn. Nicator bleef wel gevaarlijk, vooral via de snelle spitsen. Opnieuw moest Vincent redden op een van dichtbij ingeschoten bal. In de achttiende minuut geeft Melvin Hempenius een prima voorzet en de kleinste man van het veld, Thiago Moreira da Silva, scoort koppend de 1-0. Hierna probeerde fc Harlingen de bakens te verzetten, maar dat lukte door onzuivere passes en verlies van duels niet. Er kwamen wat kleine kansjes voor Arjan Outhuyse en Sander Zeilmaker. Op het middenveld ging Drewes voorop in de strijd. Hij zag wel de goede wil van zijn medespelers, maar het rendement was nihil. Vlak voor de rust kreeg fc Harlingen op twintig meter van het Nicator doel een vrije trap na een flinke overtreding. Niels werd de schutter, maar de bal verdween een meter over het doel. In de 45e minuut is de snelle Nikolay Nikolov de hele Harlinger defensie te snel af en kon ongehinderd de 2-0 binnen schieten. Dat zou ook de ruststand zijn.

In de rust werd de geblesseerde Bouke vervangen door A-junior, die prima in zou vallen, Sylvester Feenstra, spelend vanaf het middenveld en Arjan ging naar de rechtsachter positie. Meteen vanaf de aftrap werd de bal gespeeld op aanvoerder Ane Schaap, hij kon vrij doorgaan en leek fc Harlingen terug in de wedstrijd te brengen. Zijn schot ging via de paal naast. De thuisclub kreeg nu meer tegenstand van fc Harlingen. Echt gevaarlijk werd het niet. Na een kwartier in de tweede helft komt Nicator simpel op 3-0. Robert van der Zee die het deze middag erg moeilijk had met zijn snelle tegenstander, werd uitgespeeld en het was wederom Nikolay Nikolov die alleen op Vincent af kwam en beheerst scoorde. Sander probeerde via een lange solo door te breken, werd gestuit en dat leidde tot een corner. In de 66e minuut kwam fc Harlingen toch tot scoren. Op rechts nam Drewes een corner die terechtkwam bij de tweede paal waar Sjouke Bootsma stond en ook een beetje tot zijn eigen verrassing via zijn bovenbeen de 3-1 maakte. Hierna kreeg fc Harlingen grip op de wedstrijd. Er kwamen kansen voor Stefan en Niels, gescoord werd er niet. Hierna breekt de periode Bootsma aan. Hij krijgt een paar goede kansen om de aansluiting treffer te maken, maar hij faalt. Robert van der Zee wordt gewisseld en A-junior Ronnie Zijlstra maakt zijn debuut, niet onverdienstelijk. Bij fc Harlingen gaat men achterin één op één spelen, tegen de snelle spitsen wel gevaarlijk, maar je moet toch wat dacht de trainer. Wat men ook probeerde de bal ging er niet in. Pas in blessuretijd scoorde Sjouke de 3-2, die kwam net wat te laat. Zo liet fc Harlingen belangrijke punten liggen in Leeuwarden.

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Bouke Zuiderhof (Sylvester Feenstra), Patrick van der Waard, Sjouke Bootsma, Robert van der Zee (Ronnie Zijlstra), Arjan Outhuyse, Drewes Janssen, Ane Schaap, Sander Zeilmaker, Stefan Adema, Niels Outhuyse.