Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A poule

Topline Yacht Design – Friesland Direct    4-2
TYD is een mooie jonge ploeg met goeie voetballers en ze staan nog steeds tweede en ademen in de nek van de Kantine. FD staat derde maar speelde zonder wissel en dat breekt je altijd op. Toch begon FD goed, mooi uit de draai maakte Drewes Janssen heel netjes 0-1 Het duurde niet lang voor dat Albert Bakker de gelijkmaker liet aanteken 1-1. FD bleef goed tegenstand bieden en hadden pech toen bij een knal van Albert Nieuwenburg ur een met sien billug voor ston. En dat TYD bleef maar heen en weer tikken ur kwam gien eind an, ze vergaten op doel te schieten. Toch waren ze sterker en kwamen ook op 2-1 door Albert Beuker. Nog voor de wissel werd het 3-1 door Ane Schaap. En dan denk je in de 2e helft slaat TYD toe maar men bleef volharden in heen en weer getik, ut was net een massage zonder happy end. Drewes Janssen was wel doelgericht en de man vliegt en draaft oek nog as een jonge hinde en hij maakte 3-2.  FD had de macht niet meer om terug te kommen en Klaas Bouma sien harses veranderde van mooie groene kleur naar diep blauw. Uiteindelijk besliste Ane Schaap met een harde knal de wedstrijd 4-2.

Van der Pol Autoverhuur – Kantine Waddenhal    3-7
Koploper de Kantine namen meteen al de leiding door een poeier van Freek Töpfer 0-1. Maar de mannen van de Kantine waren nog lang niet warm en liepen wat te dromen. En zo kon Van der Pol op 1-1 komen toen Peter Vredeveld een mooie aanval afrondde. Vervolgens vloog Willem Heemskerk door de defensie en zette van der Pol op 2-1. Het werd nog erger want met een simpel intikkertje bracht Ruben van der Pol de stand zelfs op 3-1. Daar schrokken ze toch van bij de Kantine en ze deden wat terug. Met twee hele mooie acties en even zo vele doelpunten maakte Freek Töpfer er in de 1e helft nog 3-3 van. Ja en in de 2e helft kwamen de mannen van Van der d Pol er eigenlijk niet meer aan te pas. Direct in de 2e helft zette Freek zijn ploeg op voorsprong 3-4 en via een tegenstander vloog het schot van Stefan Adema binnen 3-5. Net had Sjouke Bootsma een dot van een kans gemist maar even later was het wel raak 3-6. De laatste kwam weer van de voet van Freek Töpfer 3-7. Ralf (Rolf) van Hurck speelde niet hij had een lichte blessure, een klappoot.

Wedstrijd B poule
NR 1 Hypotheek – Oosterhof/Holman    6-3
NR 1 is de koploper in de B poule gevolgd door Elsinga van der Kooi, OH staat veilig en is na deze wedstrijd uitgespeeld. En NR 1 begon goed na 1 minuut en de bal maar in keer raken, joeg Niels Outhuyse het leer in de touwen 1-0. En men ging door Rene Metz werd mooi aangespeeld door Brian Zeilmaker en hoppa 2-0. Maar dat vond OH eerst wel genoeg en ze begonnen terug te knokken. Steven Beuker verraste de keeper en het was 2-1.Een bal over de hele kwam bij Kor Steert en alleen voor de keeper scoorde hij 2-2. In de 2e helft begon Niels Outhuyse weer met een mooie lob 3-2 en ook een pass van Sander Zeilmaker joeg Niel O hard en hoog in de touwen 4-2. OH probeerde nog van alles maar Sietse Sytema trof alleen de paal. Bas Koster en Hilco Mulder scoorden nog voor NR 1 en Steven Beuker deed dat voor OH, eindstand 6-3.

SVO Attema – ZWF Poelstra    6-5
Een wedstrijd tussen twee teams die niet meer kunnen promoveren of degraderen. Toch werd het een spannende wedstrijd die begon met een fraaie een twee tussen Siccama en Piet P die de laatste netjes benutte 0-1. Poelstra speelde zonder wissel maar hun topper Daan Schaaf was onderweg hij moest alleen nog voor een paar bruggen wachtte. Inmiddels wist Jesse de Groot gelijk te maken 1-1. Sven Warmerdam had wat problemen met de bal, is een bitsje te hard, zei hij. Gelul, zei de scheids en men ging dus ook door, verrassend was wel dat Warmerdam toch wist te scoren 1-2. Inmiddels was Daan Schaaf gearriveerd en hij begon meteen aan een warming-up van een kwartier. Toen hij er eindelijk in kwam miste die man toch een knorre kansen, niet te geloven. Nigel Breidenbach (seun van Boris) had inmiddels gescoord 2-2. Jan Pieter Frik bezorgde Attema nog in de eerste helft de leiding 3-2. Het bleef stuivertje wisselen in de 2e helft, Pieter Poelstra 3-3, Folkert Brouwer 4-3, Jeffrey Siccama 4-4 en eindelijk wist hij waar de goal ston en maakte Daan Schaaf 4-5. Dat leek beslissend maar gepiel van de Poelstra mannen deden Nigel Breidenbach 5-5 en Jan Pieter Frik 6-5 maken en dat was genoeg.