Nesta Shipping zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijd A-poule
Topline Yacht Design – De Kombuis 5-1
TYD is de enige ploeg in de A Poele die de koploper de Kantine nog redelijk kan volgen. Dus alle reden om van de voorlaatste de Kombuis te winnen. En TYD ging meteen in de aanval kregen kansen maar deden daar weinig mee. De Kombuis hield die eerste minuten goed stand tot aan de 9e minuut, toen de keeper al op de grond lag scoorde Dillan Drent 1-0. De volgende actie was een pasje van Michel v.d. Ploeg die een tikje gaf op Albert Beuker en hij maakte 2-0. De Kombuis bleef goed partij geven maar kwamen niet tot scoren, ook TYD deed dat niet meer in de 1e helft. Pas na 10 minuten in de 2e helft wist Reinier v.d. Stap eindelijk keeper Karst v.d. Heide weer eens te passeren 3-0. Ze rolden soms met 3 man teugeliek over Karst heen maar dan nog pakte hij de bal. Maar toen ze met vier man op hem afkwamen kon Karst niet meer redden en schoot Dillan Drent 4-0 binnen. Michel v.d. Ploeg maakte zelf nog 5-0 en Steffan Amels wist, terecht, de eer nog te redden voor de Kombuis 5-1.

Wedstrijden B-poule
Team Gulf – Bakkerij Elzinga/v.d. Kooi Schilder 2-3
Team Gulf bungelt wat onderin en had dus belang bij een winstpartij, maar EvdK moest winnen om bovenin mee te draaien. En Gulf begon goed, op snelheid ging Justin Boomstra er door en maakte netjes 1-0. EvdK ging in de aanval en dat ging niet vloeiend, pa Richard v.d. Kooi riep naar zijn zoon, de must die bal eerder geve, waarop zoon riep, en jou mutte wat an je balbehandeling doen. Verder was het weer allemaal liefde helemaal toen Nick Settelaar de bal in eigen doel tikte 1-1. Niet veel later liep Vincent v.d. Kooi er flitsend door heen en zette EvdK op voorsprong 1-2. In de 2e helft slalomde Maurice v.d. Kooi door de defensie en ronde mooi af 1-3, en pa had nog steeds niet scoort. Gulf vocht terug en met succes want Arjen Visser bracht de spanning weer terug 2-3. Het tempo zakte en veel gevaarlijke aanvallen waren er niet meer. Toch kreeg Jeroen v.d. Nieuwenhuizen nog een dot van een kans om 3-3 te maken maar hij miste helaas voor Team Gulf.

Futsal Harlingen – Nesta Shipping 3-5
Futsal stond stief onderan en wuuden wel us winne, dus vlogen ze ur in as torpedo’s. En dat leverde wat op want binnen een minuut jakkerde Jelle Zwanenburg er door heen en zette Futsal op 1-0. En vervolgens vloog een lucky shot van Bouwe v.d. Veen er ook nog in en was het 2-0. Ut leek ur op of hadden de mannen van Nesta een kilo vallium opvreten ur zat helemaal gien gang in. Maar na die 0-2 werden ze toch wakker en begonnen ze langzaam beter te worden. Een prachtige solo van het veteraantje Johan Janssen ronde hij keurig af 1-2. Het tempo lag hoog en daar had Nesta toch een beetje moeilijk mee. Drie minuten voor de wissel was er toch een flitsende counter, en op goed aangooien van keeper Zuiderhof maakte Tjeu Visser vliegend 2-2. De 2e helft begon Nesta sterk, een mooi schot van Johan Janssen vloog vliegend in de bovenhoek 2-3. Futsal moest nu wat terug doen maar dat lukte niet, en toen Eelco v.d. Schaaf sien 144 kilo achter de bal zette vloog ut net ur hast uut 2-4. Een minuut voor tijd werd het nog spannend door een treffer van Stijn Beerends 3-4, maar ut toppertje van deze avond Johan Janssen schoot alle hoop aan flarden 3-5.

Wedstrijden C-poule
Fysio Rozengracht – Bakkerij Overzet 12-3
De jonge ploeg van Fysio moesten tegen de toch al wat oudere jongeren van Overzet en die kregen een flink pak op hun lazer. Binnen de minuut werd ook hier gescoord en de schutter was Marijn Helfferich 1-0. En die Marijn Helfferich had deze avond een gouden punt op sien skoen want hij wist nog 6 doelpunten te maken. Groot compliment is er voor Anthoon Elsinga die toch maar al de drie goals van Overzet achter de doelwachter plaatste. Voor Fysio scoorden nog Dennis Jorna (2x), Stefan v.d. Molen (2x) en Lutsen Smits (1x). De allermooiste actie van de avond was van Jan Boomsma die sun jong kerelsje toch even mooi tussen de poten deur speulde. Ondanks dat werd de uitslag 12-3 en dit is wel de zwaarste nederlaag die de bakkers ooit om de oren kregen.

SMS Chill Time – ZWF Poelstra 9-2
Ook in deze wedstrijd was een topscorer, Robbin Regtop, en hij opende dan ook heel snel de score 1-0. ZWFP kwamen terug de hazewienhon Daan Schaaf gaf een pass op Jeffrey Siccama die stapte daar deftig overheen en zo kon Piet Poelstra 1-1 maken. Aan de andere kant nam Robert v.d. Zee een voorzet op sien snuut en liep de bal zo ut doel in 2-1. ZWFP hadden geen wissels en dat zou hun opbreken, eerst maakte hun witte tornado Bram Schaaf nog 2-2 . Maar in de 2e helft was het snel gebeurd Robbin Regtop maakte meteen na de aftrap 3-2. Direct daarna was Jeffrey Siccama even in de war en schoot in eigen doel 4-2. De mannen waren zo moe dat zelfs Tony Outhuyse ur deur kuiere kon 5-2. Ruben v.d. Pol maakte 6-2, Robbin Regtop 7-2 en 8-2 en Ruben v.d. Pol 9-2 en dat was meteen de eindstand.

De Zwaan – Cafe ’t Skutsje 6-4
De Makkummers moesten aantreden tegen de nummer laatst ’t Skutsje. En de doelpunten vielen in het begin als rijpe appels uit de boom. Richard ysbrandy zette ’t Skutsje netjes op voorsprong. Ja en dan loopt er bij de Zwaan ook een jonge rond die aardig kan ballen en nog kan scoren ook. Hij maakte een loep zuivere hattrick 1-1, 2-1 en 3-1 en ook 4-1 kwam van zijn voet. Als de man dan op de bank zit gaat het een stuk rustiger wat doelpunten maken betreft bij de Makkummers. Dave Hartman mocht zelfs wat terug doen en maakte 4-2. De Zwaan liet ze echter niet al te ver terug komen, Daniel Kleiterp was even rapper als keeper Boonstra 5-2 en Sytse de Vries tikte 6-2 binnen. Nog even gooiden ze bij ’t Skutsje de billug ur teugenan en kwamen ze via Richard Ybrandy en Dave Hartman terug tot 6-4 maar daar bleef het dan ook bij.