Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A-poule
Friesland Direct – Van der Pol Autoverhuur 2-4
FD had nog een kans om bij de koplopers te blijven maar dan moesten ze nu wel winnen. En ze waren op oorlogssterkte en ut stikte van e wissels. Het waren overwegend veteranen en een veteraan zorgde voor een record, Klaas Bouma, binnen de minuut moest hij voor straf 2 minuten op de bank, doet ie anders nooit. Het duurde lang voor dat er een doelpunt viel, maar ineens dook Albert Nieuwenburg achter een tegenstander vandaan en FD leidde met 1-0. Maar v d Pol begon goed in de 2e helft want Koen v d Veen wist 1-1 gelijk te maken. Bouma was even aan het handballen dat kost normaal ook 2 minuten straf maar de scheids had het niet gezien. Van der Pol kwam op voorsprong door een treffer van Sybold de Boer 1-2. Niels Bakker wist 1-3 te maken en vervolgens deed Drewes Janssen wat terug 2-3. De strijd werd spannend maar ook harder. Toch wisten de v d Polsjes de punten te pakken door nog een goal van Sybold de Boer 2-4.

De Bock Computers – Kantine Waddenhal 3-6
De koploper tegen de ploeg die helemaal onderaan staat, dat leek een walk over te worden. Dat viel nog tegen want het liep niet echt bij de Kantine. Hun spelverdeler Ralf van Hurck ging eerst al op de bal staan en viel plat op sien vreet. Barry Hamstra stond echter wel op scherp en maakte 0-1. Niels de Lange stopte even later een vliegende inzet van Ralf van Hurck. En de Bock loerde op een uitval maar die waren schaars. Barry Hamstra heeft maar een kansje nodig en meestal hangt hij dan, ook nu 0-2. En de 0-3 kwam ook nog van zijn voet, in de tweede helft tikte Ralf van Hurck een pasje van Klaas Kuiken binnen 0-4. En Barry maakte even later zijn vierde en 0-5 voor de Kantine. De Kantine liet de teugels wat vieren en Marco Zeilmaker redde eerst de eer 1-5. Een poeier van Stefan Adema vergrote de voorsprong weer 1-6. Marco Z. en Pieter Beuker bepaalden de eindstand op 3-6.

Topline Yacht Design – Scan Wandbekl./Damstra Rijschool 14-0
Het begon met een doelpunt van Michel v d Ploeg uit de draai maakte hij 1-0. Een tikje van Michel op Dillan Drent betekende 2-0, Michel viel daarna met de billug om e paal heen. Scan werd helemaal zoek gespeeld, dat kwam ook omdat ze zonder wissels speelden. Bij de wissel was het al 5-0 door Reinier v d Stap en Dillan Drent 2x. In de 2e helft ging het helemaal neet Reinier v d Stap 2x, Dillan Drent 4x, Albert Beuker 1x, Jordy Torenbeek 1x en Anton Knipper 1x zorgden voor een grote 14-0 overwinning.

Wedstrijden B-poule
NR 1 Hypotheek – Nesta Shipping 5-1
Dat NR 1 kreeg toch een zootsje mooie kansen maar daar verknoeiden ze een hoop van. Pas na een tijdje wist de ijverige Bas Koster dan toch het doel te vinden 1-0. Toen begon het te lopen bij NR 1 en maakte Sander Zeilmaker 2-0, de stand bleef even staan omdat Tjerk Bekius keepte als een leeuw. Na wat heen en weer getik tak schoof Brian Zeilmaker de bal achter Bekius 3-0. Hein Kuiken kreeg aan de andere kant een kans maar net toen ie uut haalde vielen de luuken voor sien ogen en schoot hij op de paal. NR 1 ging door in de 1e helft een koegel van Sander Zeilmaker hoorde keeper Bekius alleen maar fluiten 4-0 en net voor de wissel maakte Sander ook nog 5-0. In de 2e helft zakten de mannen van NR 1 weg ze leken vermoeid. Eerst kwam Duco Scheffer alleen op de keeper af hij miste nog. Toen Tjeu Visser uit stand uithaalde was het wel raak 5-1. Ook Hein Kuiken miste nog een mooie kans dus meer maakten de mannen van Nesta niet. Maar ook NR 1 scoorde niet meer en dat kwam vooral door goed keeperswerk van Tjerk Bekius.

Wedstrijden C-poule
Fysio Rozengracht – Hendriks/Van der Heide 3-4
Koploper Fysio moest tegen HvdH en die hadden nog geen punt, appeltje eitje dus. Dat pakte echter even anders uit, wel namen ze via Stefan v d Molen de leiding 1-0. In een scrimmage kreeg Justin Attema de bal teugen sien kont en het leer rolde in het doel 1-1. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en de keepers waren in vorm. En ook Justin Attema was in vorm hij wist Fysio op achterstand te zetten 1-2, de bal vloog in de korte hoek en de volgende van Justin nam dezelfde route 1-3. In de 2e helft een slap schotje van Marijn Helfferich maar keeper Tim Amels viel er overheen 2-3. HvdH zocht de aanval en Justin Attema heeft er een neusje voor om op de juiste plaats te staan, ook nu 2-4. Nu ging Fysio drukken en ze kwamen door Marijn Helfferich terug tot 3-4, dat was echter wel in de laatste minuut. Dus lieten de mannen van HvdH niemand meer door het bleef 3-4.

SVO Attema – SMS Chill Time 0-3
De ploegen gingen rustig van start en pielden in het begin wat op het middenveld. Coach Tony Outhuyse wuu sien speulers wel vooruut douwe, hij zweepte ze op en dat hielp. Een pasje van Robbin Regtop werd door Arjen Outhuyse op de paal gejast. De kansen die er waren, waren niet al te gemakkelijk. Toch wist Arjen Outhuyse een dikke fout in de SVOA defensie af te straffen 0-1. En veel meer gebeurde er niet in die 1e helft, ja coach Outhuyse stond te schreeuwen as een misthoorn in e nacht. In de 2e helft leek SVOA gelijk te maken maar de atletische Robbin Regtop redde koppend op de doellijn. Terugskakele, riep coach Outhuyse maar niet een mees snapte wat ie daar met bedoelde. En keeper Schaafsma van SVOA keerde hast alles maar wel met sien poot. Tot 7 minuten voor tijd toen bood Robbin Regtop, Eric de Groot een niet te missen kans 0-2. De laatste minuten waren rommelig en daar wist Robbin Regtop van te profiteren 0-3 en dat was meteen de eindstand.