Nesta Shipping Zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden C-poule
Bakkerij Overzet – SMS Chill Time 1-8
Bakkerij Overzet is toch altijd een ploeg waar je van denkt, dink ur om jongens je binne nooit van ze af. Maar het begint nu toch een beetje af te nemen. De eerste minuten ging het nog aardig gelijk op maar toen Mieter Outhuyse een mooie aanval afrondde was het al 0-1. En meteen daar achteraan kon Ruben v d Pol gelijk maken hij miste echter de mooie kans, en later zelfs voor een leeg doel. Een solo die beëindigd werd met een mooi stiftje van Johan Ligthart betekende 0-2. En 23 seconden voor de wissel tikte Robbin Regtop de 0-3 in de touwen. In de 2e helft bleven de mannen van SMS sneller spelen en waren de veteraantjes gewoon wat te traag. Het werd 0-4 door Regtop, 0-5 door Robert v d Zee en 0-6 en 0-7 weer door Regtop. KP de Groot was behulpzaam en schoot in eigen doel 0-8 en H Ottens redde de eer 1-8.

ZWF/Poelstra – Cafe ’t Skutsje 2-2
Dit was een matige wedstrijd waarin ook niet al te veel het doel werd gevonden. Na wat heen en weer gepiel wist Maikel Hartman eindelijk Lennard Veenstra te bedienen en die scoorde 0-1. Verder gebeurde er weinig in de 1e helft, in de 2e helft startte ’t Skutsje wel weer goed. Maikel Hartman sneed as een hiet mes deur de zacht butter langs de defensie en maakte 0-2. Niet lang daarna schoot Maikel ook nog een bal op de lat. Maar ZWFP was wakker en Bobby van Houwelingen helemaal, hij kletste 1-2 in ’t Skutsje doel. Lennard Veenstra leek weer te scoren maar de paal stond in de weg. En toen viel toch nog de gelijkmaker, met een pracht doelpunt zorgde Pieter Poelstra voor een 2-2 eindstand.

Hendriks/v.d. Heide – de Weinstube 1-8
De Weinstube kon de koppositie overnemen van Fysio dan moesten ze wel winnen en dan nog hebben ze wedstrijden meer gespeeld. En de Stube begon goed het was Keimpe Pols die al snel voor 0-1 zorgde. Keeper Tim Amels kreeg 2 minuten straf voor natrappen en daar kon de Weinstube van profiteren. Dat deden ze niet pas toen de keeper weer in het doel stond maakte Hidde Huisman wel 0-2. HvdH kwam bijna niet in het verhaal voor, ze wilden wel maar konden niet echt. Een solootje van Mark Schapelhouman betekende 0-3. Ook in de 2e helft ging de Stube door, Keimpe Pols 0-4, Hidde Huisman 0-5, Siebe Lutgendorff een bal in een keer op sien poot 0-6. Hidde Huisman 0-7. En toen eindelijk had Lennard Tijssen de weg naar het vijandelijke doel gevonden 1-7. De laatste treffer kwam op naam van Luuk Jellema, as een tornado vloog ie alles voorbij en maakte 1-8. At se de deur open deen hadden had ie nou nog rondlopen.

Wedstrijden B-poule
Nesta Shipping – Oosterhof/Holman 2-4
Dit werd een leuke pot tussen twee ploegen waarin nogal wat ouwe l….. mee speelden. Fliere fluitend dartelden de mannen door de hal en vooral Nesta zocht de aanval. Coach v d Zweep donderde van de bank af ze skrok ie van een skot van Martin van Wilsum maar dat ging net naast. Maar toen Johan Janssen een foute pass gaf strafte Sietse Sytema dat af 0-1. En die Sytema had er zin en scoorde een echte hatrick. Eerst ronde hij een pasje van Sicco v d Bij af 0-2, en vervolgens liet hij voor de wissel nog een vette punter los 0-3. Nesta probeerde van alles en ze hadden pech met hun schoten en troffen ook nog de gehuurde Ronald van Riet tussen de palen. En toen se dan eindelijk voor een leeg goal kwamen liepen ze ulkaar voor de poten. Toch deed Johan Janssen wat terug met een koegel vanaf de vleugel maakte hij 1-3. Maar er was weer snel een antwoord van Sicco v d Bij 1-4. Matin van Wilsum maakte nog 2-4 en dat was verdiend want de jonge had um ut lazerus lopen de hele wedstried.

Futsal Harlingen – PoPaLo 3-4
PPL begon vliegend al vrij snel ging Kees Knier jr er vandoor en zette PPL op voorsprong 0-1. Futsal deed al snel wat terug want toen Bouwe v d Veen door brak lag keeper Rutten al op sien billiug en wipte Bouwe de bal er over heen 1-1. Goede reddingen van keeper Johan Visser voorkwamen een voorsprong voor PPL, althans voorlopig want het schot van Jurjen Breimer was onhoudbaar 1-2. En toen bij de volgde aanval Kees Knier vanaf links opkwam wist hij keihard 1-3 te maken. In de 2e helft was het weer Kees Knier die scoorde en met een 1-4 stand leek de winst binnen. Lowie Quisenaerts zorgde bijna voor 1-5 maar de bal ketste op de paal. Aan de andere kant slalomde Bouwe v d Veen door alles heen en werd het 2-4. Anne Alberda kon Futsal nog dichterbij brengen maar hij miste een dot van een kans door af te geven. Toch werd het nog erg spannend Bouwe v.d. Veen maakte 3-4, en bij PPL kreeg Kees 2 minuten straf en Jurjen Breimer rood maar in de stand kwam geen verandering meer.