Sport

Nachtkaatsen in Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Kaatsen met de zachte bal tot midden in de nacht, iedereen mag meedoen, de BBQ aan, een koel drankje, muziek op de achtergrond. Kortom: alle ingredi?nten voor een geslaagd en gezellig ?Lytse Pier Feest? in Kimswerd.

Er is gekaatst in een A- en B-klasse, met de zachte bal en met drie lijsten. Iedere keer andere maten en andere tegenstanders. Degene die na drie partijen de meeste punten heeft, is de winnaar. De eerste partij is gespeeld toen het nog licht was. De tweede partij startte in de schemering en daarna werd het steeds donkerder. Bij de derde partij was het écht donker, maar dankzij de verlichting van Nieuwenhuis en Bouma uit Pingjum was het kaatsen prima te doen. Het weer hielp ook goed mee; heerlijk weer om te kaatsen.

In de A-klasse waren de spelers dit jaar aardig aan elkaar gewaagd. Dit resulteerde dan ook in spannende potjes kaatsen. Na drie wedstrijden waren er twee spelers die drie keer hadden gewonnen, en met een tegeneerst minder heeft Simon Nijkamp uit Harlingen gewonnen. Tweede werd Gerard Rutten, ook uit Harlingen.
In de B-klasse is uiterst fanatiek gekaatst met veel mooie rally’s. Er waren vier mensen die drie keer hadden gewonnen, na wat gereken met de tegeneersten kwam Cor Politiek uit Wons als winnaar uit de bus en een tweede plaats voor Nancy Boomsma uit Harlingen. De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar de oudste deelnemer: Sieneke Munninksma. Ze vertelde dat ze al 20 jaar niet had gekaatst. Dat viel niet op, want ze stond knap haar mannetje tussen de jonge spelers.

A-klasse
1) Simon Nijkamp (Harlingen) 21-10?

2) prijs: Gerard Rutten (Harlingen) 21-11

?3) prijs: Brain Zeilmaker (Harlingen) 19-14

B-klasse
1) Cor Politiek (Wûns) 21-4?

2) Nancy Boomsma (Harlingen) 21-7

?3) Ingrid Vonk (Kimswerd) 21-8

?4) Chris Monfils (Kimswerd) 21-12?

5) Justin Haarsma (Harlingen) 19-8

Aanmoedigingsprijs (Knipper-bokaal): Sieneke Munninksma (Kimswerd)

|Doorsturen

BuienradarAgenda