Voetbal

Morgen start landencompetitie Waddenrobkes

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Morgen gaat ook de competitie voor de Waddenrobkes weer van start op het Oostersportpark. In de prachtige Froonacker-arena, die deze zomer is omgebouwd, begint om 9.00 uur de landencompetitie voor de allerjongste leden van Zeerobben.

Uiteraard wordt er weer gestart met de vlaggenparade waarbij de teams zich voorstellen aan het publiek. Daarna zullen op de verschillende veldjes de wedstrijdjes van start gaan. Zeerobben heeft een vooruitziende blik gehad als je kijkt naar de nieuwe maatregelen van de KNVB met betrekking tot het jeugdvoetbal. Reeds zes jaar geleden is Zeerobben begonnen met een onderlinge competitie voor de allerjongsten. Niet meer op een groot veld maar in kleine teams (4 x 4) op een klein veldje met elkaar voetbal spelen. En deze formule is nog steeds succesvol. Sterker nog, het aantal Waddenrobkes is nog steeds groeiende. Vele kinderen trainen al mee. Sommigen voetballen op de zaterdagochtend ook al mee, anderen maken eerst zwemles af. Het kan allemaal. 

Ook bij de start van het nieuwe seizoen is jeugdbestuurslid Wietse de Wit positief gestemd. Het aantal teams dat morgen aan de start verschijnt is nog niet zeker. In ieder geval acht teams maar de opkomst op de trainingen is super dus het kunnen er ook zo maar tien zijn laat hij weten. Landen die dit jaar weer mee gaan doen zijn onder andere Engeland, Duitsland, België, Zweden, Brazilië, Nederland en Italië. Kortom, de top van de internationale voetbalwereld is weer aanwezig en willen er graag bij zijn. Zo ook de bondscoaches. Zij begeleiden de kinderen op het veld. Zij zorgen ervoor dat de kinderen plezier hebben in het voetbal en zich op hun gemak voelen. Dit jaar zijn onder andere Roel van Lier, Lammert v.d. Wal, Rogier Mars, Angela Amels, Anne v.d. Tuin, Marco Schotanus, Susanna v.d. Boom en Samantha de Graaf aanwezig om de kinderen te helpen. En omdat het plezier voorop staat zijn uitslagen en standen niet meer van belang en worden niet meer bijgehouden. Aan het eind van de najaarscompetitie worden er dus alleen maar winnaars gehuldigd. En de kinderen wacht zaterdagochtend nog een leuke verrassing. Daarover later meer.
Zeerobben is er helemaal klaar voor en heeft er zin in. De vereniging hoopt op veel publiek in de Froonacker-arena bij misschien wel de mooiste jeugdcompetitie van het noorden.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda