Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie

Nesta Shipping – ’t Skûtsje 5-3

Tjeu Visser kon 1-0 maken voor Nesta, hij kwam alleen voor de keeper maar had de ogen even dicht en knalde een meter naast. Ten Hoeve plaatste even later op Frank Seinen en die miste niet 1-0, hij wudde meteen wisselt trouwens, deur coach Jan Scheffer. Aan de andere kant vloog de vuurpiel Jelmer Wolda ur deur en maakte 1-1. Ten Hoeve kwam op ’t Skûtsje doel af maar daar redde Gerben ‘Nol’ Brouwer keurig. Bij de volgende bal ston Gerben weer op sien plak maar die stuitte ut veld weer in en daar maakte H. ten Hoeve gebruuk van 2-1. Meteen daarna was het weer Jelmer Wolda die de gelijkmaker binnen tikte 2-2, de man was in vorm. In de 2e helft maakte H. ten Hoeve 3-2 maar joeg Jelmer Wolda weer de gelijkmaker in de touwen 3-3. H. ten Hoeve was in vorm hij kwam weer alleen voor keeper Brouwer en die dook nu over de bal heen 4-3. Een pass van H. ten Hoeve op Missaglis betekende 5-3 en dat was meteen de eindstand. Keeper Gerben, Nol, Brouwer was the man of the match, hij behoede zijn team voor een grotere nederlaag.

ZWF Poelstra – Manutec 2-3
Beide teams hadden 2 wissels en dat is tegenwoordig wel uniek te noemen. In het begin waren de teams elkaar duidelijk even aan het aftasten. De eerste kansen waren voor Manutec maar Pim Attema schoot op de lat en Bouwe v.d. Veen raakte de paal. Toch maakte Pim Attema 0-1 nadat eerst de keeper Hallink de bal drie keer had gepareerd. Salan schoot de bal ook op de bal maar die ging er via keeper Hallink toch in 1-1. Bas Koster probeerde ut even met buutenkantsje rechts maar de bal raakte de paal, de rebound nam-ie weer op sien buutenkantsje en die vloog hoog in het doel 2-1. Maar 1 minuut later maakte Bas een foutsje en dat strafte Pim Attema netjes af 2-2. In de 2e helft kreeg Manutec een berg kansen maar de richting was zoek, ook Pim Attema kreeg ze er niet meer in. Tot hij de zoveelste herkansing kreeg en toen was het wel raak 3-2. Poelstra probeerde nog van alles maar ook zij scoorden niet, eindstand 3-2 dus.

Kantine Waddenhal – Philipse IT 6-1
Beide partijen begonnen vol vuur aan de strijd dus werd het een lekker pittig wedstrijdje. Er waren snelle jonkjes bij en een daarvan was Ane Schaap en hij knalde de Kantine naar een 1-0 voorsprong. Maar hoe langer de wedstrijd duurde hoe sterker de Kantine werd en het was jammer maar Philipse IT kon dat niet bij sloffen. Stefan Adema ston hast buutendeur, toch haalde hij verwoestend uut en je hoorden de bal alleen maar fluiten 2-0. Philips IT kwamen er soms ook gevaarlijk uit maar dan strandden ze weer bij het vijandelijke doelgebied. In de 2e helft probeerde Freek Töpfer het ook een paar keer maar die ramde de dakplaten ur hast uut. Vervolgens kwam Menno Bottema op keeper Hessel Zuiderhof af en hij liet de keeper kansloos 2-1 er was weer wat hoop. Ook Stefan Adema kreeg een kans maar die maaide wel een meter of drie over de bal. Dat herstelde hij later door met een droge knal 3-1 te maken. En dan Ralf van Hurck, tussen een aantal tegenstanders draaide hij mooi door en maakte 4-1, wat zalle Vic en sien zusje trots weest hewwe. Marco de Boer zette keeper Zuiderhof op het verkeerde been maar helaas zijn schot vloog op de paal. Ralf van Hurck en J van Dellen tilden de stand nog naar 6-1.