Meromar Seafoods b.v. Zaalvoetbalcompetitie

Kampioenschap poule A
RCM Administratie – SMS Chill Time: 5-6
Een 6-puntenwedstrijd om de tweede plaats en nog een kans op het kampioenschap voor beide ploegen, wel bij winst natuurlijk. SMS begon heel goed, al vallend wist Christiaan Veenstra doelman van Riet al snel te passeren 0-1. Aan de andere kant probeerden Brian en Sander Zeilmaker het van afstand en dat leverde alleen een lek dak op. Maar Sander had ut deur dit mut anders en met een dikke vette punter was het wel raak 1-1. Jassin Faggous wandelde even later door de midden en zette RCMA zelfs op een voorsprong 2-1. Ja en dat kon natuurlijk niet, Peter Zuiderhof nam een bal goed aan en joeg hem in de touwen 2-2. In de tweede helft tikte Tonny van Andel de bal op Martin van Andel en SMS leidde weer 2-3. En even later gaf Robert ‘Sybert’ van der Zee aan Martin van Andel een niet te missen kans en weer was het raak 2-4. RCMA kreeg kansen maar waren veul te wild, en paal en de keeper stonden ook vaak in de weg. Maar toen Sander Zeilmaker een bal vol op de slof nam werd het toch nog 3-4. Martin van Andel was op dreef, hij maakte 3-5 maar RCMA bleef goed volgen Jassin Faggous scoorde 4-5. Vervolgens ging die ouwe Tony Outhuyse nog soleren, hij kuierde ut hele zootsje voorbij en tikte de bal binnen 4-6. Hij het daarna een half uur achter de bar bij Janneke an een vloeibaar infuus leit om bij te kommen. Rene Metz maakte nog 5-6 maar daar bleef het dan ook bij.

Degradatiepoule A
Friesland Direkt – Nesta Shipping: 5-3
Ook hier een zespuntenwedstrijd, maar dan om degradatie te voorkomen. Het begon allemaal met een hoop gepiel en heen en weer getik in het midden. Tot ineens Martin van Wilsum onverwacht een bal op doel roste, en met succes 0-1. Aan de andere kant vloog Niels Vlottes as een raket alles voorbij maar schoot op de paal. Maar toen ut kerelsje even later goed werd aangespeeld wist hij wel degelijk te scoren 1-1. Maar Nesta nam weer de leiding, Tobias ten Hoeve werd aangespeeld sprintte as een broerke van Daphne Schippers achter de bal an en schoot snoeihard raak 1-2. Al snel in de 2e helft ging Albert Nieuwenburg mee naar voren en liet keeper Bekius kansloos 2-2. Jorge Pirez bezorgde FD de leiding 3-2 maar Nesta bleef volgen Pieter v d Schoot maakte een boppeslag en het was 3-3. Het was FD die het na deze treffer afmaakte de vliegensvlugge Jorge Pirez tikte 4-3 binnen en A Visser wist de strijd helemaal te beslissen 5-3.

Degradatie B poule
SVO Attema – PoPaLo 3-6
Het was weer even schrikken voor PPL, omdat binnen de minuut Marcel Amels al 1-0 had gemaakt. Bij Attema zaten de betere voetballers, maar die speelden niet al te slim. PPL bofte er gewoon in en wachten op hun kansjes, de eerste die een kans kreeg was Meinke Riem. Met de souplesse van een balletdanser tikte hij 1-1 binnen. En de mannen hadden er zin aan vooral Helik Norbi, met een paar prachtige Hongaarse skijnbewegingen stuurde hij iedereen ut bos in en maakte 1-2. Maar Attema bleef in de achtervolging maar speelden nog steeds onsamenhangend, toch wist Jesse de Groot de gelijkmaker te scoren 2-2. Maar had PPl eerst een Hongaars doelpunt gemaakt dit keer werd het een Belgische van Lowie Quisenaerts 2-3. In de tweede helft kwam Attema toch weer terug door een treffer van Marcel Amels 3-3. Daarna gingen de mannen van PPL los en dit onder luid gejuich van Klaas, Hilbrand en Sjimmie de coaches. Helik Norbi maakte er 3-4 en 3-5 van en Lowie Quisenaerts tikte zijn ploeg naar 3-6. Jammer dat Efan Sertina niet scoorde want dan hadden we oek nog een Portugees doelpunt had.

De Bock Computers – Futsal Harlingen: 2-3
Beiden waren nog puntloos en gingen dus volop voor de winst. Veel doelpunten vielen er niet en dat kwam vooral door de twee beste keepers en bij sommige spelers was de juiste richting volledig zoek. Het leek er op dat de Bock de wedstrijd zou winnen want ze waren iets sterker en kwamen op 1-0 door een doelpunt van Nils Podt. Futsal probeerde wel van alles maar vooral hun goalgetter Bouwe v d Veen kon even niet een deuk in een pakje zachte butter skoppe. Dat zou, gelukkig voor Futsal, in de tweede helft toch een beetje veranderen. Eerst wist in de 1e helft Nils Podt nog een keer te scoren en dat betekende 2-0. In de tweede helft zakte de Bock toch een beetje weg en kreeg Bouwe van der Veen even ut heilige vuur. Hij flitste 2-1 en 2-2 achter de verbaasde keeper Johan Visser. Het liep niet lekker meer bij de Bock ze leken wel vermoeid. En daardoor kon Jelle Zwanenburg de wedstrijd beslissen in het voordeel van Futsal Harlingen 2-3.