Voetbal

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Kampioenswedstrijd A-poule
RCM Administratie – Taxi Harlingen 5-2
Het was eerst weer even aftasten van beide ploegen wel waren er aan beide kanten twee afstandsschoten maar die vlogen naast. Sander Zeilmaker speelde Ruben Kalkhuis uit maar zag zijn schot gestopt door keeper Fabriek. Na 10 minuten nam Taxi de leiding toen een lullig balletje van Siebe Lutgendorff er in keutelde 0-1. En aan de andere kant had Rene Metz net zo’n lullig balletje en die ging er ook in 1-1. Later gaf Rene Metz wel een splijtende pass op Sander Zeilmaker, die nu wel scoorde 2-1. Jilke Alkema kwam voor een leeg doel te staan maar hij had even stront in sien ogen en miste. Sien maat Siebe Lutgendorff deed ut beter met een fraai lopje verschalkte hij keeper Hessel Zuiderhof 2-2. Na deze treffer namen de mannen van RCMA het heft in handen. Een pasje van Niels Outhuyse op Sander Zeilmaker betekende 3-2, en 4-2 kwam weer van de voet van Sander. Rene Metz maakte aan alle spanning een einde en maakte 5-2.

Kampioenswedstrijden B-poule
Oosterhof/Holman – Veltman Maritiem 4-4
Er dienden zich twee schutters aan, bij OH was dat Brent de Groot die 3 keer scoorde en bij Veltman was dat Justin Attema hij maakte er 4. En de strijd ging mooi gelijk op , Veltman mocht een vrije trap nemen en Justin Attema plaatste zich achter de bal en joeg het leer in de touwen 0-1. Het werd een stevige wedstrijd waarin men lijflijk contact niet schuwde. Justin Attema nam de bal mee in de loop en haalde verwoestend uit 0-2. Daarna wudden de jongens van OH wakker en toen ze de slaap uut hun ogen veegt hadden zag Brent de Groot eindelijk de goal, ging door de midden en scoorde 1-2. Even later knalde Brent op de paal, toen vervolgens keeper Hoogeveen goed uitgooide kwam Brent alleen voor de keeper en was het nu wel raak 2-2. Ook in de 2e helft was de strijd gelijkwaardig, en weer was het Justin Attema die de bal afpakte en uit de draai 2-3 maakte. Aan de andere kant gaf Pappe Geert Jan en pas op sien seun Brent de Groot en hij maakte 3-3, wat zal opa Herke weer trots weze op die twee. Maar ja weer was daar Justin Attema die scoorde 3-4, Sietse Sytema maakte 4-4 en daar bleef het bij. Einde van een wedstrijd die te hard was, ut is gien veldvoetbal nou jongens, en er werd teveel en niet leuk gesjanterd niet weer doen.

Degradatiewedstrijden B-poule
SVO Attema – Futsal Harlingen 6-1
Futsal had een heel peloton aan wissels maar dat gaf deze avond niet echt veel. Wel begonnen ze hier meteen van ut bovenste bordsje en vlogen as hazewienhonnen in e ronte. De eerste kansjes waren voor Attema maar die stonden nog niet op scherp, Willem Wielinga kon Futsal op voorsprong zetten maar faalde. Marco Bos miste ook een pracht kans en Kevin Postma wist de bal niet eens in een leeg doel te deponeren. Het liep dus voor geen meter bij Futsal Harlingen. In de 2 helft begon Attema goed Folkert Brouwer gaf het goede voorbeeld 1-0, wel met een beetje mazzel. Jesse de Groot raakte 3x paal en lat maar maakte vervolgens 2-0 en ook de 3-0 was van Jesse. Johan de Groot joeg een vrije trap binnen 4-0, Richard Amels 5-0 toen pas scoorde Kevin Postma tegen 5-1. Richard Postma bepaalde de eindstand op 6-1.

De Zwaan – PoPaLo 5-3
De start van PPL was goed Helik Norbi wist al snel 0-1 te maken, en direct daarna raakte Norbi weer de roos 0-2. Vervolgens maakte ze een dikke fout in de PPL defensie en profiteerde Jason Koornstra 1-2. En ze gingen door met knoeien en nu was daar Lennart Adema die dat afstrafte 2-2. Coach Keimpema had geen grip meer op sien speulers die ur bij liepen of hadden se een blinddoek om. Stefan Kooistra kuierde er door heen en verschalkte keeper Gerard Rutten die in e verkeerde hoeke lei 3-2. Jelle Attema tikte de stand naar 4-2 en toen riep coach Keimpema sien mannen op tot actie. En het had succes, Kees Knier tikte op Efan van Sertina en die maakte 4-3 spanning alom dus. De coach kreeg hast een flauwte toen Helik Norbi een bal op de paal roste. De spanning was over toen Jason Koornstra keeper Rutten weer verschalkte 5-3.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda