Voetbal

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden A poule

Taxi Harlingen – Van der Pol Autoverhuur 12-3
De derby der taxi’s en ze begonnen as speren, ut leken wel snorders ze snel waren ze. Alleen waren de jongens van Taxi H even beter in het scoren, al snel tikte Friso van Eijck al 1-0 in de touwtjes. Hidde Huisman maakte 2-0 en toen leefde v d Pol nog even op Erik v d Ploeg maakte 2-1, meteen gevolgd door een goal van Klaas Kuiken [Fred zn] 3-1. En weer deed v d Pol wat terug puur op techniek ging Tjepke v d Pol er vandoor, hij deed een serie skijnbewegingen waar Messi jeloers op weze suu, en schoot 3-2 binnen. Het was niet genoeg meteen was daar Jilke Alkema die de stand weer vergrote naar 4-2. Taxi Harlingen begon te scoren en vooral Luuk Jellema deed dat, hij voetbalt al vanaf 1972 maar het nog nooit een hatrick scoort. Nou deze avond wel, de eerste vloog er van paal naar paal in, de tweede daarbij passeerde ie ut hele zootsje en weer raak, de derde die hij maakte was se hard die hewwe ze alleen met de radar in Leeuwarden waar nimme kannen. Uiteindelijk won Taxi Harlingen met 12-3 en was sponsor Joop Haringa een trotse man. Goals van Taxi kwamen van Luuk Jellema 3x, Hidde Huisman 2x, Sybe Lutgendorff 2x en Klaas Kuiken 1x tegen scoorde nog Bouke Jacob v d Pol.

Nesta Shipping – Fysio Rozengracht 2-3
Fysio moest winnen om mede koploper te blijven maar ze kregen het nog zwaar. Direct moest Fysio keeper Karst v d Heide al met sien grote teen een inzet van Harmen ten Hoeve uut sien goal tikke. Ook Fysio had pech een pegel vloog via de onderkant lat weer het veld in. Het werd een conditie slag omdat beide teams geen wissels hadden. Voor de wissel knalde Harmen ten Hoeve vanaf de zijkant de bal tussen de benen van v d Heide door 1-0 voor Nesta. In de 2e helft liet Harmen de keeper duiken en stuurde de rest met mooie schijnbewegingen het bos in en maakte 2-0. Even later gebeurde aan de andere kant hetzelfde, keeper Bekius plat op e billug en Lutzen Smits wipte de bal binnen 2-1. En Fysio drong aan en een verrassende uithaal van Jan Harm Baard betekende 2-2. Er waren enkele spelers van Nesta die moesten aan de zuurstof en daar profiteerde Fysio van. Uit stand joeg Lutzen Smits de winnende voor Fysio binnen 2-3.

Bakkerij Elsinga/v d Kooi Schilder – SVO Attema 5-0
Al snel leek EvdK op voorsprong te komen maar Sven Dijkstra kon dat nog net voorkomen. Vervolgens kwam Andre Alberts alleen op keeper Hessel Zuiderhof af wachtte even en tikte beheerst 1-0 binnen. Even kwam aan de andere kant Richard Amels door maar zijn schot belandde op de paal. Maurice v d Kooi tikte de bal op de vrijstaande Andre Alberts en hij raakte weer de roos 2-0. Even waren ur een paar jongkjes die teveul de billug gebruukten en die kregen 2 minuten straf. Andre Alberts kwam op 2 meter oog in oog met de keeper helaas skoot ie de dakplaten ur hast uut se ver was de bal over. Aan beide kansen kwamen nu mooie kansen maar zeker SVOA ging daar niet best mee om. Dat deden de mannen van EvdK iets beter, Richard v d Kooi maakte 3-0, Maurice v d Kooi 4-0 en Frank Pietersma 5-0 en daar bleef het bij.

Friesland Direct – de Kombuis 4-2
Dit werd een wedstrijd waarin beide teams hun ut hompeskompus liepen en er vol tegenaan gingen. Wissels waren er aan beide kanten zat ut leek hast wel een reünie. Het eerste doelpunt kwam van Johan Janssen, fluweel zacht beroerde hij de bal en hoppa raak 1-0, ik wud gewoon fan van die jonge. Een mooie pass van Bouke Zuiderhof bereikte Steffan Amels en hij maakte gelijk 1-1. Marcel Visser nam FD keeper onder vuur, drie keer lukte ut niet maar de vierde was het eindelijk raak 1-2. Nog in de 1e helft was daar een mooie combinatie tussen Eric Hoekstra en Niels Vlottes en de laatste scoorde 2-2. Het spel ging op en neer Johan Janssen knalde nog op de paal en ook de Kombuis misten een paar mooie kansen. Toen brak de ijverige Drewes Janssen door en hij zette FD op voorsprong 3-2. De Kombuis vocht om wat terug te doen maar het lukte niet. Wel was daar weer de slimme Johan Janssen die aan alle spanning een eind maakte 4-2.

RCM Administratie – SMS Chill Time 4-2
Dit werd min of meer een strijd om de derde plaats en dat is ook leuk. Beide ploegen begonnen fris en fruitig en het leek net of ze er zin aan hadden. Niels Outhuyse kon RCMA op voorsprong zetten hij kreeg een 95% kans maar mistte. Gelukkig deed Brian Zeilmaker dat even later wel goed en werd het toch nog 1-0. Sien neef Sander Zeilmaker had het al een paar keer geprobeerd maar dat lukte niet. Maar na een tijdje stond het vizier goed en maakte hij 2-0. Johan Ligthart liet keeper van Riet naar de grond duiken hij wilde de bal in het doel wippen maar daar stond Nielsje Outhuyse in de weg. Tetze Helvrich van SMS kwam voor een leeg doel maar mistte, sien maten op e tribune riepen must us met dien andere poot skiete. Arjan Outhuyse ronde even later een mooi pasje van Eric de Groot af 2-1. Sander Zeilmaker deed dat na een pass van Niels Outhuyse 3-1. Weer kwamen de mannen van SMS terug nu wist Robert v d Zee het net te vinden 3-2. Uiteindelijk besliste Sander Zeilmaker de wedstrijd 4-2, maar was SMS keeper Tom Reiinga de man of the match.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda