Voetbal

Meromar Seafoods bv zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden B-poule

Futsal Harlingen – de Bock Computers 1-5
De Bock moest tegen het onderaan staande Futsal en konden bij winst weer wat naar boven kijken. En het ging goed na 2 minuten spelen prikte Niels de Lange al 0-1 binnen. Futsal kon geen vuist maken en waren ook niet echt gevaarlijk, en kregen ze een kans dan troffen ze doelman Johan Visser op hun weg. Nils Podt knalde eerst nog op de paal, de volgende inzet van hem hing wel 0-2. Willem Wielinga van Futsal kreeg een mooie kans maar die verknoeide hij jammerlijk. Toch wist Jelle Zwanenburg even later er nog wel een te maken 1-2. Na de wissel donderde ut hele zootsje van Futsal in slaap en daar profiteerden de Bocken van. Luuk Boersma maakte 1-3, Jeroen Zuiderhof 1-4 en Jelte Kroes bepaalde de eindstand op 1-5.

Oosterhof/Holman – Poelstra ZWF 5-3
OH stond 3 punten achter op Poelstra dus die hadden alle belang om op deze avond te winnen. En ze kwamen voor door een goal van Sicco v d Bij die keeper Arjen Lemstra volkomen verraste 1-0. Daarna tasten de ploegen elkaar wat af en loerden op een kansje. En het werd ook 2-0 doordat Brent de Groot een mooie kans benutte. Frans Attema, die ut nummer niet voor op sien broekje had maar op sien kont, benutte heel fraai een vrije trap 2-1. Nog in dezelfde minuut maakte Siebe Sytema weer een goal voor OH 3-1. En Sicco v d Bij profiteerde even later van een foutje 4-1. Toen kwamen de mannen van Poelstra weer wat terug Johannes Deelstra en Frans Attema maakten 4-2 en 4-3. Maar net toen iedereen dacht we make geliek, kreeg Sicco v d Bij en pasje van Brent de Groot en ronde dat netjes af 5-3. Een zwaar bevochten maar terechte overwinning voor OH.

Veltman Maritiem – PoPaLo 9-2
De jongens van PPL waren in de winning mood en gingen er dan ook vol vertrouwen tegenaan. Veltman kreeg direct een mooie kans maar die redde keeper Gerard Rutten met een geweldige snoeksprong. De volgende kans was aan de andere kant voor Kees Knier maar die verknoeide hij helemaal. En direct daarna was het Justin Attema die Veltman met 1-0 aan de leiding bracht. En die Justin Attema die had deze avond kruut in sien skoenen want hij maakte ook 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0. Toen deed Helik Norby wat terug 5-1, maar meteen was hij er weer Justin Attema nu maakte hij 6-1 en 7-1`. Kees Knier had de juiste richting eindelijk gevonden 7-2 en Soulaiman Snoussi bepaalde de eindstand met 2 treffers op 9-2.

SVO Attema – Cafe ’t Skutsje 3-4
Dit werd een strijd in de middenmoot maar wel met twee teams die hun volledig inzetten. Maikel Hartman begon goed hij deed een serie schijnbewegingen en maakte 0-1. Vroeger was er ook een Hartman die van die prachtige schijnbewegingen had, sien ome Aadje. Jesse de Groot slalomde door en langs iedereen en maakte gelijk 1-1. De stoomlocomotief van ut Skutsje Jelmer Wolda loste een schot en dat vloog tussen de poten van keeper Hessel Zuiderhof deur 1-2. Ut Skutsje ging door een mooie aanval werd afgerond door Richard Ysbrandi 1-3 en 1-4 kwam ook van zijn voet. Attema kwam nog wat terug Jesse de Groot 4-2 en vervolgens maakte Jelmer Wolda hands dus een penalty voor Attema. Folkert Brouwer nam hem en kwam oog in oog te staan met sien broer en keeper Gerben, Nol, Brouwer nou die laatste had gien skijn van kans 3-4. Verder kwamen ze niet die stand bleef staan.

De Zwaan – Bakkerij Elsinga/Schilder v d Kooi 7-2
De Zwaan startte goed Sander v d Wal zette zijn ploeg meteen op 1-0 en een minuut later prikte Lennart Adema er de tweede al in 2-0. Aan de andere kant kreeg Ruben Bleeker een paar mooie kansen maar de ballen gingen voorlangs of net naast. De Zwaan ronde beter af Lennart Adema scoorde weer 3-0, Frank Pietersma deed wat terug 3-1. Vanaf dat moment namen de mannen van de Zwaan afstand, Daniel Kleiterp 4-1, Sander v d Wal 5-1, Lennart Adema 6-1 en Jelle v d Velde 7-1. Maurice v d Kooi maakte de stand ietsjes dragelijke en maakte 7-2.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda