Voetbal

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden A poule
Nesta Shipping – Taxi Harlingen 4-12
De mannen van Nesta kwamen met ut bust vooruut de zaal in, wel wat laat maar ze hadden ur zin an. Keeper Tjerk Bekius had een bril met koegelvrij glas op zetten want de vorige was oek an spanen skoten. En de mannen begonnen nog goed ook, een prachtige splijtende pass van Eelco v d Schaaf op de sprintende Sjoerd ten Hoeve. Helaas kwam Sjoerd een uur te laat bij de bal en toen kon Taxi Harlingen de aanval opbouwen. Keimpe Pols kwam alleen voor doelman Bekius lag die al op de vloer en kon Pols de bal er simpel overeen wippen 0-1. De 0-2 was ook van Keimpe Pols een weer lag Bekius een uurtje te vroeg op de vloer. Het werd een zuivere hattrick voor Pols want ook 0-3 kwam van zijn voet. Toen Siebe Lutgendorf, Hidde Huisman 2x en Keimpe Pols de stand op 0-7 hadden gebracht kwam daar ineens een wervelwind over links Tjeu Visser en hij maakte 1-7. Hidde Huisman, Mitchel Laros, Siebe Lutgendorff en Keimpe Pols 2x maakten de 12 vol voor Taxi en Martin van Wilsum, Emiel Postma en Sjoerd ten Hoeve bepaalden de eindstand op 4-12.

Kantine Waddenhal – SMS Chill Time 9-5
Twee goed voetballende teams met aan beide kanten mooie talentvolle spelers. Vooral bij de Kantine liepen er sterke spelers rond, een technisch zeer sterke Michel v d Ploeg en dat bleek Freek Töpfer ook te zijn alleen dan sneller. Maar bij SMS liepen er ook goeie jeugdspelers rond Arjan Outhuyse en Kristiaan Feenstra om maar 2 te noemen. En Kristiaan Feenstra zorgde er voor dat SMS een 0-1 voorsprong nam. Maar meteen daarna hadden ze al twee treffers van Freek Töpfer achter hun oren 2-1. Kappe draaie en hange was een aktie van Michel v d Ploeg en betekende 3-1. In de 2e helft liep de Kantine uit, Michel v d Ploeg 4-1 en Töpfer 5-1 daarna wist Eric de Groot weer tegen te scoren 5-2. Alle complimenten voor de veteraan Tony Outhuyse die zijn team SMS probeerde op te zweten en zich zelf ut laplazerus liep. Het wierp geen vruchten af integendeel, Ralf van Hurck een bekeken voetballend ventsje maakte 6-2, Freek Töpfer 7-2 en 8-2 en Ralf van Hurck tikte 9-2 binnen. Tegen scoorden nog Robin Regtop, Arjan Outhuyse en Eric de Groot eindstand 9-2.

V d Pol Autoverhuur – Friesland Direct 1-10
Deze nederlaag van v d Pol lag in ieder niet aan het feit dat ze te weinig spelers hadden, ze waren met z’n negenen. Aan de andere kant kwam Johan Janssen ook nog as een speer uut de startblokken en maakte meteen 0-1. En Drewes Janssen docht wat mien grote kan, kan ik oek en hij zette FD op 0-2. Maar dat kon ie niet want Johan suu wat later nog twee maken en Drewes niks meer. Maar v d Pol kwam nog terug Ruben v d Pol schoot de bal op doel, Johannes Visser grabbelde wat maar mistte 1-2. Vervolgens was hij daar weer de sierlijk voetballende Johan Janssen, een simpele voetbeweging en het was 1-3. De razendsnelle Jorge Pirez maakte nog in de 1e helft 1-4 en toen was het wel gebeurd met v d Pol. In de 2e helft maakte Pirez er nog 3, Jeroen v d Nieuwenhuizen 2 en Johan Janssen ook nog 1, 1-10 dus.

RCM Administratie – Fysio Rozengracht 1-4
De eerste 8 minuten waren de mannen elkaar even aan het aftasten en kregen de keepers bijna geen bal op doel. Maar daarna dook Jan Harm Baard ineens voor het doel en maakte met een fraai hakje 0-1 voor Fysio. En dat Fysio groeit toch uit als een goeie ploeg die mooi bovenin mee draait. De 1e helft gebeurde er niets meer en werden er geen goals meer gemaakt. In de 2e helft gebeurde dat wel weer, eerst vloog een schot van Lutzen Smit er nog uit via binnenkant paal. De vrije trap van Marijn Helfferich vloog wel achter doelman van Riet 0-2. Een mooi pasje van Sander Zeilmaker op Tetze Helvrich bracht hem in kansrijke positie, hij haalde met sien maatsje 36 uut maar maaide wel een meter over de bal heen. Stefan v d Molen raakte iets later de bal wel degelijk en die vloog er ook fraai in 0-3. De routinier van RCMA, Niels Outhuyse deed wat terug een goed genomen vrije trap vloog er netjes in 1-3. Marijn Helfferich had het antwoord weer klaar en verwoestend hard maakte hij 1-4. Niels Outhuyse mistte even later nog voor een leeg doel maar daar kan je niks an doen.

Oosterhof/Holman – Veltman Maritiem 4-6
Ook deze wedstrijd kwam langzaam op gang en het was even zoeken om de juiste richting. En die had Justin Attema het eerst gevonden hij raakte de roos 0-1 voor Veltman. Meteen daarna was er een uitval en stond Justin Attema weer op de juiste plaats en hoppa het was 0-2. Brent de Groot bracht de stand terug naar 1-2 en een schot vanaf de zijkant van Justin Attema betekende 1-4. De 2e helft begon met een enorme pegel van Marvin Brandsma 1-5, Brent de Groot ronde een mooie solo af 2-5, dat deed Justin Attema aan de andere kant ook 2-6. Toen kwam OH nog een beetje terug Brent de Groot maakte 3-6 en Sipke Bootsma 4-6 maar daar bleef het bij.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda