Voetbal

Meromar Seafoods bv zaalvoetbalcompetitie

Door Jeroen Pietersma

Wedstrijden A-poule
Kantine Waddenhal – Alinex Uitzendburo 6-4
Het wordt spannend in de A poule, de race om het kampioenschap gaat tussen Friesland Direkt en de Kantine Waddenhal. De Kantine moest nu tegen Alinex die onderaan staat maar je wint tegenwoordig niet zo maar een wedstrijd. Vanaf het begin ging men er stevig tegen aan en het eerste doelpunt werd gemaakt door Eric Broekhuizen die onder 2 spelers door schoot 0-1. Dat was een verrassend begin maar de Kantine vocht terug. Freek Töpfer nam de bal mee onder de voet en maakte al snel weer gelijk 1-1. De bal was amper afgetrapt of Stefan Adema joeg de bal van afstand in de touwen 2-1. Alinex werd terug gedrongen de Kantine misten wat kansen maar Freek Töpfer roste er wel weer een in 3-1. Toch kwam Alinex weer terug, Ton Phiwwiang passeerde ut hele zootsje en tikte 3-2 binnen. En meteen was er weer antwoord een tikje van Freek Töpfer op Jorik Erents en hoppa 4-2. De 2e helft kregen de jongkjes van de Kantine het toch even benauwd. Bouke Zuiderhof ramde een bal onder de keeper door 3-4 en vanaf de zijkant roste hij de bal boven in de hoek 4-4. De Kantine stroopte de mouwen op en nu gaf Jorik Erents de bal aan Freek Töpfer 5-4 vervolgens gaf de kunstenaar met ballen, Ralf van Hurck de bal op Töpfer en het was 6-4. Alinex kregen ook nog mooie kansen maar ja die verprutsen ze, de Kantine dus nog steeds bovenaan.

Van der Pol Autoverhuur – Friesland Direct 1-4
FD is de ploeg die de Kantine blijft volgen in de A poule maar dan moesten ze deze wedstrijd tegen v d Pol wel even winnen. Dat ging moeizaam in het begin, de eerste 10 minuten waren er een paar schoten op doel maar verder was er weinig te beleven. Het enige wapenfeit was een schot van Jeroen v d Nieuwenhuizen op het doel van v d Pol die goed werd gestopt door keeper Fabriek. Net voor de wissel gleed Jöel v d Pol uit hij viel op sien donder Niels Vlottes pakte de bal op en scoorde beheerst 0-1 voor FD. Meteen na de wissel liet men Drewes Janssen vrij ja en dan is ut vaak raak, oek vaak niet trouwens maar nou wel 0-2. Het spel werd nu wat vuriger en men vocht voor elke meter. Maar weer was er balverlies voor v d Pol en weer nam Niels Vlottes de bal over tikte op Drewes Janssen en dat betekende 0-3. V d Pol kwam nog terug door een schot van Sybolt de Boer 1-3 maar toen keeper Fabriek werd uit getik takt werd de strijd beslist door Albert Nieuwenburg 1-4.

Wedstrijden B-poule
Fysio Rozengracht – de Weinstube 1-2
Een topper in de B poule de Stube moest winnen en Fysio deed al goede zaken als ze gelijk speelden. luuk Jellema begon in de basis omdat de coach van de Stube enkele spelers met sterallures [Alkema, Kalkhuis, van Eyck] op de bank liet beginnen. En de 1e kans was voor Luuk, de Goudzoeker, Jellema zijn inzet ging jammer genoeg tegen de paal. Fysio werd even in de verdediging gedrukt en toen een van de wisselspelers, Friso van Eyck, er in kwam wist hij al snel een foutje af te straffen 0-1 voor de Stube. Fysio begon beter te speler maar de jeugdige spelers liepen wat teveel met de bal. Toch vloog een schot van Lee-Roy Purvis snoeihard op de lat. In de 2e helft werd Fysio sterker de Weinstube moest met man en macht verdedigen. Het was dan ook verrassend dat 5 minuten voor tijd Siebe Lutgendorff 0-2 in de touwen knalde. Het werd erg spannend helemaal toen Luutzen Smit 1-2 maakte maar daar bleef het bij.

Bakkerij Elsinga/Schilder v d Kooi – Nesta Shipping 3-1
Ook hier werden de doelpunten niet gemakkelijk gemaakt, Elsinga/v d Kooi was het jeugdige team en Nesta dat binne allemaal al AOWers. Beide teams begonnen met een bal op de lat maar dat telt niet. Theu Visser werd geschaduwd door Richard v d Kooi en die kan dat goed. Keeper Bekius had al tegen v d Kooi gezegd, we make die in seun. Daarom was het voor Bekius wel even schrikken toen Frank Pietersma 1-0 binnen knalde. Toch pakte Bekius een berg ballen zodat Nesta niet te ver achter kwam. Bijna wist Richard v d Kooi keeper Bekius te verslaan maar de bal kwam op de paal, gelukkig wist sien seun Maurice de bal er alsnog in te tikken, blieft ut toch in e familie 2-0. Het werd nog spannend toen de Sexbierumer Duco Scheffer 2-1 maakte. De oudsjes gingen er nog even tegenaan maar Elsinga/ vd kooi liet niemand meer door. De strijd werd beslist door Maurice v d Kooi hij passeerde Bekius opnieuw 3-1.

ZWF/Poelstra – Veltman Maritiem 6-7
In deze wedstrijd vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Veltman was al kampioen en ZWFP wilde wel graag meer punten halen dan die ene die ze nu hadden. Veltman begon goed Raymond v d Heide en Kevin Hobgen maakten al snel 0-2. Jeffrey Siccama deed wat terug 1-2 maar een vrije trap werd met de teen verlengd door Raymond v d Heide 1-3. Op snelheid ging Bobbie van Houwelingen er door, ut leek wel een raket, en voor de wissel werd het nog 2-3. Na de wissel wist Gordon Lebert er zelfs nog 3-3 van te maken, Marvin Brandsma zorgde weer voor voorsprong 3-4. Het was even de beurd aan het hard werkende ZWFP Coen Eltink maakte 4-4 en Gordon Lebert was in topvorm en zette zijn ploeg op voorsprong 5-4. Nu ging Veltman weer los Kevin Hobgen 5-5, Raymond v d Heide 5-6, Soulaimon Snoussi 5-7 zorgden weer voor voorsprong, de eindstand werd op de borden gezet door Gordon Lebert 6-7.

 

|Doorsturen

Buienradar



Agenda