Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie

Wedstrijden A poele
Vd Pol autoverhuur – Fysio Rozengracht 1-1
Van der Pol had al 3 punten in mindering en degradeerden dus maar Fysio moest nog 1 punt halen om periodekampioen te worden. Het begon allemaal wat voorzichtig vooral v d Pol startte in de 4e versnelling. De eerste kans was dan ook voor Fysio, de inzet van Marijn Helfferich werd kundig, met sien grote toon, gestopt door doelman Cathrinus Fabriek. Het vlammende schot dat aan de andere kant volgde van David v d Pol vloog wel in de touwen 1-0. Het bleef een strijd waarin de ploegen elkaar bleven aftasten. Fysio kwam bijna op gelijke hoogte, helaas ketste het schot van Quinton Zondervan op de paal. In de 2e helft moest Fysio toch nog een keer scoren om kampioen te worden. Tot dat, diep in de 2e helft ze bij de van der Polsjes een foutsje maakten en dat strafte Marijn Helfferich af 1-1. De laatste 5 minuten probeerde van der Pol nog, met een vliegende kiep, om langszij te komen. Maar weer bleek Fysio over een sterke defensie te beschikken en werden kampioen.

Kantine Waddenhal – Topline Yacht Design 1-3
In de eerste minuten ging de strijd aardig gelijk op en het duurde dan ook 10 minuten voor er een doelpunt viel. Albert Beuker gaf de bal op maat aan de hazewienhon Dylan Drent en die opende de score 0-1. Aan de andere kant gaf Klaas Kuiken een tikkie breed op Ralf van Hurck maar die schoot recht op de keeper. En een schot van Sjouke “Bootie” werd er uit gedoken door keeper Reijenga. Terwijl de Kantine aanviel brak Dylan Drent uit en hij vloog of zat de pliesie um na, maar scoorde wel 0-2. Nou had TYD ook een beetje mazzel dat Tom Reijenga keepte as een leeuw. Er kwamen ook twee man op keeper Gert Jan de Jong af maar de atletische Gert Jan Pakte de bal wel. Maak dat nou af mesen brulde de TYD bank, dat lukte nog niet echt. Het werd nog spannend toen Jorik Erents tussen alles en iedereen door kuierde en 1-2 binnen tikte. De Kantine kreeg kansen zat Sjouke “Bootie” kon er zelfs een met sien jonge heer inlegge dat lukte nog niet. Frank ten Hoeve besliste de wedstrijd vlak voor tijd 1-3. Man of the match was TYD keeper Tom Reijenga.

Wedstrijden B poele
De Weinstube – Nesta Shipping 8-5
De Weinstube moest winnen om degradatie te voorkomen, en ze begonnen voortvaren meteen vanaf de aftrap roste Hidde Huisman de eerste er al in 1-0. Stube keeper Hessel Zuiderhof ging wat an e kuier en kwam te ver voor zijn doel maar pakte de bal evenzogoed in sien grote klauwen, ja en dan krij je 2 minuten straf. En daar profiteerde de al wat oudere slimmerik Johan Janssen van 1-1. Dat de wonderen de wereld nog niet uut binne bleek later, Jilke Alkema scoorde en nog wel tussen de poten van keeper Bekius deur 2-1. Nesta nam nu het doel van Hessel onder vuur, die pakte een hoop maar het schot van Duco Scheffer ging er in 2-2. Hierna nam de Stube het heft in handen Hidde Huisman maakte 3-2, Friso van Eijk 4-2 en Mark Schapelhouman 5-2. Nog even richtte Nesta zich op en liet Emiel Postmus zijn linkerbeen spreken 5-3 en 5-4. Daarna besliste Hidde Huisman de partij hij scoorde 6-4 en 7-4, Duco Scheffer maakte 7-5 en de topscoorder van de avond Hidde Huisman bepaalde de eindstand op 8-5, de Stube was dus veilig.

NR 1 Hypotheek – SMS Chill Time 5-2
Dit was dus een wedstrijd voor de kat sien viool, NR 1 was al gedegradeerd en SMS bleef een goede tweede. De jonkjes van SMS begonnen lekker fel en het is een mooi jong ploegje, nou ja ur loopt een ouwe l.. in, Tonny Outhuyse. De eerste 10 minuten pielden ze maar wat rond maar toen gaf Niels Outhuyse een splijtende pass op Yassim en die scoorde 1-0. Een minuut later ronde Robbin Regtop en goed opgezette aanval, door het oudje Tonny Outhuyse, af 1-1. NR 1 kwam weer voor door een vrije trap van Sander Zeilmaker, maar dat kwam vooral omdat die eigenwieze SMSers niet naar hun keeper Karst luusterden 2-1. Twee tellen later kwam Robert v d Zee voor een leeg doel maar hij hield de bal op sien neus en lag hem niet in de touwen. Sander Zeilmaker maakte nog in de 1e helft 3-1. In de tweede helft maakte Yassim 4-1 bracht Kris Feenstra de stand terug naar 4-2 en joeg Niels Outhuyse de bal in het dak van het doel 5-2 en dat was het.

Bakkerij Overzet – de Zwaan 0-9
Bij de Zwaan moesten ze al snel in ’t spier en kon Daniel de bal maar net van de doellijn koppen. Maar ik weet niet wat die lui van Overzet hadden, misschien wel teveul suukerbôle opvreten ze waren niet vooruut te branden. Stefan knalde een bal in de korte hoek 0-1, Daniel kuierde simpel ut hele zootsje voorbij 0-2. En Overzet dan, nou die stonnen ur bij en kijken ur na. Feike schoot eerst de keeper een gekneusde rib maar joeg de rebound wel in de bovenhoek 0-3. Daniel kreeg een bal vol op sien nokket maar die Makkumers binne staalhard hij schudde even met de harses en ging deur. Johannes maakte 0-4 en nog in de 1e helft tikte Stefan 0-5 binnen. Ook in de 2e helft liepen ze bij Overzet met hun ziel onder de arm en waren ze nog steeds niet vooruut te branden. De Zwaan scoorde rustig door Gerlof 0-6, Jelle 0-7, Feike 0-8 en Sytse 0-9 en daar hield ut op.