Sport

Masters zv Vikings in actie voor Brandwondenstichting

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - De Masters van ZV De Vikings hebben besloten om voor het jaar 2015 de inschrijfgelden en donaties van de sportactiviteiten te doneren aan de Nederlandse Brandwonden Stichting. De sporters ontvangen geen bekers en medailles, al het geld gaat naar dit goede doel.

“We bedenken elke twee jaar een goed doel waaraan we doneren”, vertelt Jelle Haan van de activiteitencommissie. “Zo hebben we de KNRM al gehad, het Prinses Beatrixfonds en nu is het de brandwondenstichting. Ik las namelijk een verhaal van een jong meisje dat voor zeventig procent brandwonden over haar lichaam had. Desondanks toonde ze het lef om een zwempak aan te trekken en ging ze zwemmen in het zwembad. Een moeder van andere kinderen vond het er eng uitzien en vroeg aan de badmeester of hij dat meisje eruit kon sturen. Dan lopen bij mij de rillingen over ’t lichaam”, aldus Haan. Hij opperde het goede doel in de vergadering en de andere leden waren het met hem eens.

Binnenkort wordt er een online actiepagina aangemaakt waarop eenieder een donatie of een vrijwillige bijdrage voor zijn of haar sportactiviteit kan storten. Ook is het natuurlijk mogelijk om bij de start van een sportactiviteit een vrijwillig geldbedrag af te dragen. De activiteiten zijn: dinsdag 17 maart trimloop Acht van het Derde Haad (5km). Inschrijven zwembad ‘t Derde Haad 19.00 - 19.20 uur. Start 19.30 uur.

Zaterdag 21 maart is de zwemconditietest in ‘t Derde Haad, met een half of een uur challenge voor de leden van de Vikings masters. Woensdag 29 april is de Run Bike Run 5-20-3 km. De inschrijving vindt plaats in de Waddenhal van 18.15 tot 18.45 uur, de start is om 19.00 uur. Dan worden er nog een triatlon en een zwem-fiets evenement gehouden waarvan de data nog niet zijn vastgelegd. Op zondag 16 augustus is de Caspar de Robles zeezwemtocht van vijf kilometer, deelname op uitnodiging. Deelname aan de sportactiviteiten zijn geheel voor eigen risico.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda