Sport

Marco Bekema boekt eerste zege

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - In de onderlinge competitie van Excelsior werden afgelopen dinsdag vijf partijen gespeeld. De Franekers Nico Poelsma en Koop de Vries kruisten de degens tegen elkaar en Koop boekte een zakelijke overwinning.

Joop Huizenga nam het op tegen Marco Bekema. Marco had tot dan toe nog geen partij gewonnen en Joop maakte het nog knap lastig, maar een zwakke rechtervleugel werd m fataal, waarna Marco eindelijk eens het zoet der overwinningen proefde.
Rinze Postma speelde een prima partij tegen Elle van Keimpema. In een boeiend eindspel deed Rinze een aanbod tot remise, maar Elle zag nog winstkansen en bleek het bij het rechte eind te hebben. Na een doorbraak werd de overmacht te groot en kraaide de Sexbierumer victorie.
Pieter Hijlkema kreeg de immer luidruchtige Klaas stil. Met nog veel hout op het bord kon Pieter een doorbraak forceren. Dit bezorgde Klaas de nodige hoofdpijn, maar hij kon er geen kaas meer van maken en moest zijn meerdere erkennen.
Tenslotte speelden Dick Bekkema en Kor Vrieswijk een gelijk opgaande en open strijd. Daar geen van beide de winst kon vinden, eindigde deze als enige die avond in een puntendeling. Aanstaande maandag speelt Excelsior haar derde wedstrijd in de provinciale competitie. Tegenstander die avond is DHHS uit Sumar.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda