Sport

Leevoc dames 2 sturen eerste team VVH naar huis

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag speelden de dames van Fysiotherapie Rozengracht ?24 uit in de Rengershal tegen Leevoc dames 2. Dit zijn altijd spannende wedstrijden aangezien er een aantal oud speelsters van V.V.H. in dit Leeuwarder team spelen. Al jaren zijn beide teams gebrand op de winst wanneer we tegenover elkaar in het veld staan en in de meeste gevallen is het V.V.H. dat er met de winst vandoor gaat.

Zaterdag liep het echter allemaal anders. Ze gingen er eigenlijk vanuit dat de winst ook deze wedstrijd weer voor hun zou zijn, maar ze verloren met 3-1. Samenvattend kun je eigenlijk zeggen dat het ondanks het verlies niet een hele slechte wedstrijd was. Ze vochten er echt hard voor en vooral Marieke en Regina hadden de eerste paar sets mooie aanvallen, maar ze wisten het telkens net niet af te maken. Gedurende de sets begon het zelfvertrouwen van Leevoc, die tot deze wedstrijd nog maar vier sets wisten te winnen, te groeien. Met name door een strakke serve en een goede uitverdediging wisten zij de eerste drie sets te winnen. De laatste set leek er iets van het VVH team te zijn afgegleden en maakten ze vooral het eerste deel van de set veel puntjes door een paar sterke serve series van Alien en Iris en mooie aanvallen van Regina en Alien. Ondanks dat ze het aan het einde nog een beetje spannend maakten wonnen ze deze set met 25-22.

Men kan wel zeggen dat ze momenteel als team in een dipje zitten. Individueel zijn ze allemaal goede speelsters, maar als team draaien ze niet zoals het zou moeten. Op dit moment staan ze nog op de negende plek, maar er moet wel wat gebeuren om dit seizoen niet onderaan te eindigen. Het is dus alle zeilen bij zetten voor het damesteam van VVH.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda