Voetbal

Laatste zaalvoetbalronde wintercompetitie gespeeld

Door Jeroen Pietersma
De laatste ronde in de Waddenhal is gespeeld. Zaterdag 20 februari werd er door de jeugd van fc Harlingen voor de vierde ronde van de wintercompetitie gespeeld. En dit waren tevens de laatste wedstrijden in de Waddenhal. Nu kunnen de spelers zich op gaan maken voor de finale van morgen.

Terwijl het buiten bar en boos was, was het binnen heerlijk toeven. Er werden weer verschillende punten gepakt. En dat deze opzet zeer aanslaat, blijkt wel uit het feit dat er veel deelnemers waren per speelronde. Bovendien wordt er aan de jeugdspelers de kans geboden om gedurende de lange winterstop toch op vijf zaterdagen even lekker een balletje te kunnen trappen. De jeugd staat dan niet al te lang stil in de wintermaanden en dit houdt de conditie ook een beetje op peil. En nu de competitie voor de meeste teams alweer begonnen is, komt er ook een einde aan deze onderlinge Wintercompetitie. De allerlaatste ronde is morgen, op de kunstvelden bij fc Harlingen. Morgen is het de dag van de finales. Welke teams gaan er met de prijzen vandoor? En wie wordt de individuele winnaar? Dat is allemaal morgen vanaf 13.00 uur op de velden van fc Harlingen.
Maar eerst de uitslagen van afgelopen week. Dit keer waren de Minipupillen, F-jes, ME en MD voor de laatste keer in de Waddenhal. Hier konden de jeugdspelers nog eens extra hun best doen om de benodigde punten bij elkaar te halen. En dat het nog alle kanten op kan gaan bewijzen de onderstaande uitslagen wel.
Als eersten kwamen de MP/F5/F4 pupillen in actie en hier konden uit de opgegeven kinderen vier teams worden geformeerd. Uiteraard weer er weer getracht om de teams op gelijke sterkte samen te stellen en waarbij natuurlijk ook naar de stand op de ranglijst van het individuele klassement werd gekeken. Doordat de teams zo gelijkwaardig mogelijk waren samengesteld waren de wedstrijden zeer spannend en zaten de supporters billen knijpend op de tribune te kijken naar hun favorieten.
Doordat het reuze spannend was werden veel wedstrijden pas vlak voor tijd beslist. Team PSV was helaas de grote pechvogel, want er werd in alle drie duels door een tegendoelpunt in de laatste minuut of zelfs seconden verloren.

Uitslag MP/F5/F4:
punten, voor, tegen
Ajax 9 8 2
AZ 4 2 2
Feyenoord 4 2 3
PSV 0 0 5

Na de poule MP, waren de spelers van F1/F2/F3 aan de beurt. Ook hier was het zeer spannend en werd er luid aangemoedigd door de ouders en andere fans. Tot in de laatste seconden werd er gestreden voor de winst. Iedereen wilde er met de dagzege, en misschien nog belangrijker met de punten, voor het algemeen klassement vandoor gaan.

Uitslag F1/F2/F3:
punten, voor, tegen
Heerenveen 7 11 2
Cambuur 7 7 2 (doelsaldo hier bepalend in eindstand)
Groningen 4 2 9
P E C 0 1 8

En als laatste kwamen deze middag de meisjes van ME/MD in actie. En ook deze maakten het voor hun zelf maar ook voor de bij de meisjes  weer in grote getallen opgekomen supporters zeer spannend. Zodat ook hier de wedstrijden vaak pas voor het eindsignaal werden beslist.

De eindstand bij de ME/MD poule was:
punten, voor, tegen
Utrecht 7 4 2
Vitesse 5 2 2
Heracles 4 1 3

En nu is er dus nog één ronde voor de wintercompetitie te gaan. En dat is het 4 tegen 4 toernooi van morgen zaterdag 27 februari. Op deze speeldag worden ook de winnaars bekend van de diverse klassen. De puntentelling van alle spelers en speelsters is inmiddels weer bijgewerkt en een blik op de ranglijsten laat zien dat het in alle klassen ongekend spannend gaat worden wie er met de hoogste eer gaat strijken. Er is vaak maar een verschil van één of enkele punten dus er is nog van alles mogelijk. Zelfs een outsider zou er nog met de dagwinst vandoor kunnen gaan en een sprong in het klassement maken waardoor dit helemaal over de kop gaat. Het toernooi begint om 13.00 uur en na afloop worden direct de punten geteld en is de prijsuitreiking in de kantine en hierbij worden alle deelnemers dan ook in de kantine verwacht. Leiders en trainers moeten om 12.30 uur aanwezig zijn. Het wordt een mooie afsluiter van de wintercompetitie seizoen 2015-2016 en natuurlijk is iedereen van harte welkom om de kinderen aan te moedigen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda