Sport

Laatste Bosloop Oude Willem trekt record aantal deelnemers

Door Jeroen Pietersma
OUDE WILLEM - De vierde en laatste Hoeve aan de Weg Bosloop in Oude Willem trok afgelopen zaterdag een recordaantal deelnemers van 204 deelnemers. De lopers hadden de keuze uit 3-6 kilometer over een pittig parcours door het bos waar het zwaar lopen was vanwege de regenval de nacht ervoor. Voor de 8-16 kilometer was meer deelname.

De grootste ronde van 10,3 kilometer, via het Studentenpad en bos, langs het meertje en heidevelden, trok de meeste lopers. De 20,6 kilometer lopers deden deze ronde twee keer want zo’n mooie ronde verveelt nooit. Op deze ronde stonden drie verzorgingsposten en dat was wel nodig met het drukkende weer wat een gevolg was van een hoge vochtigheidsgraad in de lucht. Opvallend was dat toch iedereen ditmaal zijn vooraf opgegeven afstand liep.
Start en finish waren weer op de weg naast de camping, een van de slechtst onderhouden wegen van Drenthe waarvoor de gemeente Westerveld zich zou moeten schamen, maar binnenkort wordt deze onder handen genomen. Oneffenheden op de weg waren aangegeven met witte strepen waardoor deze wel op een modern schilderij leken.

Door het grote deelnemersveld hadden Wietze Breidenbach en Astrid Zijlstra het druk met het noteren van de tijden maar uiteindelijk kwam alles goed. De 20.6 kilometer werd gewonnen door Adriaan Huisman uit Oosterwolde in een tijd van 1.20.27. Herman Geritz uit Midlum werd hier 15e in 1.35.26 en was hiermee 6e 50 plusser. Herman had praktisch dezelfde tijd gelopen als twee weken ervoor maar had niet echt lekker gelopen door het benauwd aanvoelende weer. Grappig was wel dat hij onderweg enkele los lopende paarden tegenkwam. Eddy Brouwer uit Midlum kwam als 52e over de finish in 2.02.28. Hij had zijn oorspronkelijke plan om 32 kilometer te lopen als training voor de marathon van Amsterdam laten schieten vanwege de warmte.

Op de overige afstanden waren geen andere lopers uit Harlingen en omgeving. De vakanties zijn bijna voorbij en men verwacht dat zij wel met grote aantallen zullen deelnemen aan de Visserijdagenloop waarvoor Wybren Visser de nodige prijzen heeft opgehaald. Ook sponsor Jumbo zorgt weer voor een aandenken voor alle deelnemers.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda