Voetbal

Kriebels

Door Jeroen Pietersma
Als brugklassers met de kriebels in de buik voor het eerst naar de grote school. Dat gevoel zal bij sommige van de jongens van trainer Arjen Postma in zekere mate aanwezig zijn. Gelukkig weten zij zich gesteund door een door de wol geverfde staf en bovendien lopen er bij de debutant ook spelers met voldoende ervaring in de top van het amateurvoetbal rond. Dus met enig vertrouwen mogen we de wedstrijd tegen de runner-up van voorgaande jaren in de eerste klasse Balk tegemoet zien.

Wie Balk zegt, zegt ook de gebroeders Altena en Altenburg. Zij vormen al jaren een vaste waarde in de stabiele eerste klasser Balk. De afgelopen drie seizoenen, deden ze mee om de prijzen, maar hoofdklasse was net een brug te ver. Toch tonen deze gegevens aan dat gesproken mag worden van een topper uit de eerste klasse. In de beker werd alleen uit tegen Flevo Boys met 2-1 verloren. LSC en VVI leverden geen problemen op en daarmee plaatste ook Balk zich voor de knock-out ronde in de KNVB-Beker.

Ook Zeerobben bereikte de volgende ronde door winst op GAVC en Sint Annaparochie. Met name in de laatste thuiswedstrijd wonnen de Harlingers op overtuigende wijze met vertrouwenwekkend spel van zondag tweede klasser Sint Anna. Door het vertrek van een aantal basisspelers heeft Zeerobben twee nieuwelingen binnen hun gelederen mogen welkom heten. Jan Dirk van Looy en Yander Zandberg. Zij hebben zich snel weten aan te passen binnen de selectie en aan de Zeerobben familie en vormen dan ook aan aanwinst. Hoewel minder breed kan Postma toch putten uit een solide bank met gelijkwaardige wisselspelers. We verwachten en hopen op een flinke publieke belangstelling ter ondersteuning van de thuisclub. Natuurlijk heten we ook vv Balk en hun aanhang van harte welkom op het Oostersportpark. Dat het sportieve en aantrekkelijke wedstrijd mag worden.
Zeerobben-Balk, zaterdag 23 september, aanvang 15.00 uur.

Programma voor zaterdag 23 september in de eerste klasse E
vv Winsum-Gorecht
Drachtster Boys-Oranje Nassau
PKC'83-Noordscheschut
Buitenpost-Blauw Wit '34
Groningen-d' Olde Veste'54
Be Quick D-VEV'67
Zeerobben-Balk

|Doorsturen

Buienradar



Agenda