Sport

Kou is spelbreker bij survivalrun Neede

Door Jeroen Pietersma
NEEDE - Neede behoort tot een van de oudste surivalruns van Nederland. Zondag was de 24e editie. Een rijke historie die begon met hele lange runs over 28 km. In de loop van de jaren heeft de sport zich ontwikkeld waardoor het voor meer mensen mogelijk werd om deel te nemen. Alle senioren wedstrijdcircuits kwamen aan bod: kort, middel en lange afstand.

Teatse Tichelaar doet al jaren mee in het korte afstand circuit dat vroeger BSC heette. Van de 24 edities in Neede deed hij er zeker twintig mee. Ook in de langste afstanden uit de begin jaren. Na Enschede en Leeuwarden stond Teatse er goed voor in de tussenstand. Zestiende overall, derde veteraan en eerste 50+. De opdracht was dus om wederom een strakke wedstrijd neer te zetten om zodoende die plek vast te houden dan wel te verbeteren. De afstand was ook nu acht kilometer met 22 hindernissen. Net als vorig jaar was het in de vroege ochtend maar enkele graden boven nul en was het erg mistig. Teatse zat in de eerste startgroep vlak na negen uur en was in deze grote groep goed weg. Al na één kilometer moest er een boomstam uitgezocht worden en verderop doorgehakt. Daarna een vijftig meter tot de middel door het water heen onder een weg door. Dat eerste contact met het steenkoude buitenwater was niet echt prettig. En daar begon de ellende voor Teatse want hij kreeg koude handen en ondanks dat hij handschoenen droeg tijdens de loopstukken, kreeg hij ze maar niet warmer.

Die koude handen braken hem na zeven kilometer op. Terug in het dorp lagen er nog een paar aardige combinatiehindernissen te wachten. Hier verloor Teatse veel tijd omdat hij door de koude handen niet in staat was door te klimmen. De eindhindernis hangt in Neede altijd boven de Hofmaatvijver. Vroeger kon je er staan, maar sinds die onlangs is uitgebaggerd, moet er gezwommen worden. Op zijn tandvlees wist hij ook deze hindernis met de nodige vertraging te nemen en finishte hij als 25e in 1.10.40 uur. Daarmee was hij vierde veteraan maar wel tweede 50+. Dat was gezien het verloop van de wedstrijd een meevaller. Het aantal punten wat hij verdiende met deze klassering was echter niet voldoende om te stijgen in het klassement.
De volgende wedstrijd is in Vollenhove op 12 november.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda