Sport

Koppositie blijft in bezit van VVH heren 1

Door Jeroen Pietersma
Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van 2016 op het programma voor het eerste herenteam van VVH. Tegenstander was DBS uit Balk. Van dit team werd eerder dit seizoen 0-4 van gewonnen en dit was ook afgelopen zaterdag de doelstelling.

VVH begon met een gehavend team aan de wedstrijd. Meindert Paul Kwast was aanwezig, maar niet inzetbaar vanwege een rugblessure en Ignarts Bakker was afwezig vanwege andere verplichtingen. Alle Taco Schat viel daarom in als midaanvaller. De andere midaanvaller was Sjoerd Tekstra, die voor het eerst dit seizoen in de basis begon. Verder begonnen Hedzer Wiersma, Marnik Agema, Johannes Bult en Reinier Kwast in de het veld. Erik Schukking was wederom de libero en Rik Sijtsma begon op de bank naast coach Jan Kamminga.
Het spel golfde in de beginfase op en neer. VVH begon net als de week ervoor wat slordig aan de wedstrijd. Aanvallend en serverend werden wat fouten gemaakt en de Harlingers moesten duidelijk wennen aan de sterke blokkering van de bezoekers. Tegen het einde van de set was het, door goed serveren van onder meer Hedzer en Sjoerd en hard aanvallen van Reinier en Marnik, VVH die de winst pakte (25-18).

Het was duidelijk dat het een moeizame wedstrijd ging worden voor VVH, waarin hard gewerkt moest worden. DBS was duidelijk niet gekomen om de punten cadeau te geven, want ze vochten voor ieder punt en leverden veel serve- en aanvalsdruk. Dit gaf Erik de kans om uit te groeien tot uitblinker aan Harlinger zijde. In de servepass had hij alles uitstekend voor elkaar en in de rally pakte hij vele harde aanvallen en prikballen. Johannes kon vervolgens zijn aanvallers goed in stelling brengen en dit zorgde ervoor dat VVH grip hield op het spelbeeld. Met twee keer 25-20 en de laatste set 25-21 was het VVH die met een 4-0 overwinning aan de haal ging.

Door deze overwinning blijft VVH/’t Skûtsje de trotse koploper van de Derde divisie B. Op drie punten volgt CSV uit Zwolle, die eveneens met 4-0 wist te winnen dit weekend. Het ziet ernaar uit dat deze twee teams gaan uitmaken wie dit jaar het kampioenschap gaan pakken.

Deze week staan twee wedstrijden op het programma. Voor de achtste finale van de beker mogen de heren woensdagavond naar Leek om het op te nemen tegen Promotieklasser Impala en op zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Vovem ’90 uit Emmeloord op het programma. In de thuiswedstrijd eerder dit seizoen, had VVH alle moeite om Vovem op de knieën te krijgen dus de verwachting is dat het deze keer niet anders zal zijn.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda