Sport

KNKB pupillen jongens d.e.l. Kimswerd

Door Jeroen Pietersma
KIMSWERD - Zaterdag 26 juli waren de KNKB kaatsers in de categorie pupillenjongens te gast bij kaatsvereniging ?De Helfrichs? in Kimswerd. Er is gekaatst in twee klassen.

In de A-klasse waren twee poules van vier tweetallen. In de eerste poule kwamen Erik Minne Cats en Jeroen Haarsma als winnaars naar voren. Ze hadden twee van de drie partijen gewonnen en eentje met 5-5 verloren. Karel Monfils en Anco Vroom wonnen in de tweede poule alle drie de partijen en stonden daarmee ook in de finale. Karel en Anco kaatsen rustig en degelijk. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, was het een spannende partij, met vaak zes gelijk. Karel en Anco wonnen de prachtige kransen met 5-1 en 6-6. Om de derde prijs of niets kaatsten Roan Hooghiemster en Thomas Dijkstra tegen Simon van der Vaart en Feike Douwe Zijlstra. Simon en Feike Douwe wonnen de partij met 5-3 en 6-2.
?

A-klasse
1) Karel Monfils (Kimswerd) en Anco Vroom (Britsum)
2) Erik Minne Cats (Menaam) en Jeroen Haarsma (Minnertsga)
3) Simon van der Vaart (Spannum) en Feike Douwe Zijjlstra (Abbega)

Uit de lijst van zestien tweetallen is de finale in de winnaarsronde gespeeld tussen Klaas Gerrit Meulenaar en Tjardi Hoeksma en Hylke Jan van de Walt en Luka van der Weg. Bij Hylke Jan en Luka was de energie wat op; ze hadden al twee partijen op 5-5 en 6-6 gewonnen. Klaas Gerrit en Tjardi kaatsten prima samen en pakten vooral op ‘zes gelijk’ de punten. De eindstand in de finale was 5-1 en 6-4.
De finale in de verliezersronde was spannender. Remco Osinga en Verry van der Meer kaatsten tegen Pieter Toren en Yoram Elzinga. Het ging wat gelijk op; dan weer stonden Remco en Verry voor, dan weer Pieter en Yoram. Uiteindelijk viel de laatste slag op 5-4 en 6-0 en Remco en Verry wonnen de eerste prijs in de verliezersronde.

?B-klasse
1) Klaas Gerrit Meulenaar (Baard) en Tjardi Hoeksma (Grou)
2) Hylke Jan van de Walt (Tzummarum) en Luka van der Weg (Wommels)
3) Harold de Boer (Jellum) en Jari Visser (Witmarsum)
3) Ingmar Wijma (Makkum) en Harm van der Ploeg (Ried)
Verliezersronde
1) Remco Osinga (Menaam) en Verry van der Meer (St. Jacobiparochie)
2) Pieter Toren (Hantum) en Yoram Elzinga (Bolsward)

|Doorsturen

Buienradar



Agenda