Voetbal

Kleutervoetbal bij Zeerobben (deel 2)

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Voor het tweede jaar organiseerde de jeugdafdeling van Zeerobben kleutervoetbal voor alle kleuters uit groep 1 en 2 van de basisscholen in Harlingen en Midlum. Op 14 juli vond onder tropische weersomstandigheden de eerste editie van dit jaar plaats en afgelopen woensdag was het de beurt aan de St. Michaelschool. Maar nu waren de weersomstandigheden een stuk minder.

Wederom zorgde Stijn Kooijman ook dit keer weer voor een vrolijke en enthousiaste opening van deze kleuterclinic. Rond tien uur kon de organisatie de ruim honderd kinderen van de St. Michaelschool welkom heten. De eerste donkere wolken pakten zich toen al samen boven het Oostersportpark. Vol enthousiasme werd er door de kinderen gestart onder de bezielende leiding van de vrijwilligers van Zeerobben. Maar nog geen half uur later kon Wietse de Wit niets anders doen dan een ieder richting de kantine dirigeren. Het water kwam met bakken uit de hemel en ondanks het enthousiasme bij de kinderen was het niet verstandig om verder te gaan. De voorspellingen waren ook nog eens zeer slecht en zo kwam er wel een heel abrupt einde aan deze kleutervoetbalclinic. De kinderen en Zeerobben hadden zich er enorm op verheugd maar dit keer zat het even tegen. Erg sneu voor vooral de kinderen.

Volgend jaar wil Zeerobben weer verder gaan met het organiseren van dit soort clinics voor de jeugd van Harlingen en Midlum. Zij kunnen zo op speelse manier kennis maken met het voetbal bij Zeerobben. Daar wordt voor de kinderen van 4 t/m 6 een speciale competitie voor georganiseerd onder de naam Waddenrobkes. Op dezelfde speelse manier leren de kinderen om te voetballen en plezier te hebben met elkaar. Jammer dat het nu zo gelopen is maar volgend seizoen gaat Zeerobben zeker weer verder met het organiseren van dergelijke clinics.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda