Voetbal

Kleutervoetbal bij Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Afgelopen woensdag deden ruim driehonderd kleuters mee aan een kleutervoetbalclinic bij de z.m.v.v. Zeerobben. De clinic werd georganiseerd voor alle kleuters van de groepen 1 en 2 van de basisscholen in zowel Harlingen als Midlum. Een gigantische uitdaging voor de jeugdafdeling van de vereniging maar na afloop waren er alleen maar tevreden gezichten van ouders, juffen, vrijwillig(st)ers en vooral kinderen. Wietse de Wit, die de algehele leiding namens Zeerobben had, kon na afloop dan ook niet anders dan zeer tevreden zijn. Over veertien dagen komt ook de St. Michael nog naar het Oostersportpark.

De ochtend begon niet alleen met mooi weer maar ook met een fantastisch optreden van Stijn Kooijman (bekend van Spijkerstad). Hij zorgde ervoor dat de stemming er meteen al goed in zat met zijn aanstekelijke dansjes waar zowel de kinderen als de volwassenen allemaal aan meededen. 

Daarna was het richting de velden voor de spelletjes. Zeerobben had voor deze ochtend ruim dertig vrijwillig(st)ers ingezet. En de samenwerking met Jongerenwerk Harlingen leverde ook nog eens zes vrijwilligers op. Er werden partijtjes gespeeld, op een bord met gaten geschoten, tikkertje gespeeld en natuurlijk was er de ballendans. Iedereen vermaakte zich volop op de fraaie kunstgrasvelden van de vereniging. Tussen de spelletjes door was er voldoende fruit beschikbaar dat beschikbaar was gesteld door de hoofdsponsor van Zeerobben, Smeding Groente en Fruit. Intussen waren moeders druk in de weer in de keuken om ranja in te schenken voor de kinderen want de temperaturen liepen al snel hoog op.
Zo rond de klok van half 12 werden de laatste spelletjes afgewerkt en verzamelde een ieder zich weer op het hoofdveld. Wietse de Wit sprak de aanwezigen nog eenmaal toe en vertelde dat er voor een ieder een vaantje was die op school uitgereikt zou worden. Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om de ouders te laten weten dat kinderen bij Zeerobben al op 4-jarige leeftijd op woensdagmiddag kunnen komen trainen. Dan wordt op een zelfde manier het voetbal op speelse wijze bijgebracht en gaan de kinderen later over naar de Waddenrobkes. Dat is de interne competitie bij Zeerobben. Goede reclame voor de club dus want ook Omrop Fryslân deed nog een duit in het zakje door een aantal kinderen te interviewen voor de radio en voor het programma Hjoed. Moe maar zeer voldaan vertrok de karavaan weer richting de scholen. De vrijwilligers van Zeerobben zwaaiden de kinderen uit en kunnen terugzien op een fantastische happening die mogelijk werd gemaakt door de inzet van veel vrijwilligers waar de vereniging dan ook meer dan trots is.
De ouders die er niet bij waren kunnen de foto’s via de website van de club en Facebook nog eens rustig bekijken want fotograaf Frans Bode zorgde voor een fraaie sfeerimpressie. Op 28 juni komt de St. Michaelschool nog langs en dan kijkt Zeerobben al stiekem vooruit naar 2018.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda