Voetbal

Kan fc Harlingen de nacompetitie nog ontwijken?

Door Jeroen Pietersma
Komende zondag staat de laatste reguliere competitiewedstrijd op het programma voor fc Harlingen 1. En de eerste beslissingen zijn al gevallen. Zo is St. Annaparochie afgelopen zondag kampioen van de 3e klasse A geworden na een 6-0 overwinning op Geel Wit. Maar de directe degradanten zijn ook al bekend. Akkrum verloor met 2-4 van Franeker en FFS werd geklopt met 5-1 tegen Zwaagwesteinde en zodoende degradeerden Akkrum en FFS uit de 3e klasse.

Maar heeft dit nu ook gevolgen voor fc Harlingen? Ja wel degelijk want door de overwinning van Zwaagwesteinde staan de Harlingers met één punt minder weer op nacompetitie. In ieder geval moet fc Harlingen zondag winnen van Leovardia en dan is het afwachten wat er bijvoorbeeld op Ameland gebeurt tussen Geel Wit en Zwaagwesteinde.

Maar eerst het thuisduel zondag voor Harlingen waar dus sc Leovardia de tegenstander is. In november 2015 stonden de ploegen ook al tegenover elkaar in Leeuwarden. In de 25e minuut kreeg Freek Töpfer zijn tweede gele kaart na een onschuldige overtreding en moest fc Harlingen de rest van de wedstrijd verder met tien man. Tot acht minuten voor het einde leek het erop of de Harlingers een verdiend punt zouden halen, maar helaas werd het een 1-0 nederlaag. Ook strooide de scheids met een aantal gele kaarten voor spelers van fc Harlingen. Al met al geen gelukkige middag daar in Leeuwarden. En vijf minuten voor het einde van de wedstrijd raakte Ralf na een pittige overtreding op hem ook nog geblesseerd. Wat later bleek, hij had een klein beenbreukje te hebben opgelopen. Maar wat fc Harlingen ook probeerde, in de stand kwam geen verandering en zo werd het een ongelukkige, kleinst mogelijke, onverdiende nederlaag.
Leovardia verloor afgelopen zondag op eigen veld met 1-5 van Trynwalden en fc Harlingen was vrijaf omdat officieel het uitduel bij Oerterp al eerder was gespeeld.
En natuurlijk wordt er zondag gehoopt op een compleet fit elftal dat alles nog een keer gaat geven. En wie weet wordt het dan wel net zo mooi als twee weken terug toen er met 5-0 gewonnen werd van Friesland.
Het laatste thuisduel van de reguliere competitie begint om 14.00 uur en zal worden geleid door de heer P. van Veen. Na de wedstrijd zullen de Melody Makers met live muziek voor een gezellige afsluiter gaan zorgen.

De onderstaande prognose is gedaan door Age Peter Zijlstra.
fc Harlingen-Leovardia 1
sc Franeker-Oerterp 1
Geel Wit-Zwaagwesteinde 1
FFS-Udiros 2
Trynwalden-Drachten 3
Friesland-Akkrum 1
Nicator-St Annaparochie 2

|Doorsturen

Buienradar



Agenda