Voetbal

Kampioenen fc Harlingen

Door Jeroen Pietersma
De winterstop breekt bijna aan. Maar er zijn al twee kampioenen bij de jeugd bekend bij fc Harlingen. Het team van JO11-1, wat onder leiding staat van Johan Janssen, werd in een thuiswedstrijd tegen SWZ Boso Sneek JO11-2 kampioen.

Niet zomaar kampioen maar ongeslagen kampioen. Riemer, Dilaan, Niec, Daan, Finn, Hessel, Sil, Kenji en Niek hebben in geen enkele wedstrijd een steek laten vallen. Met trainer Evan van Sertima en zijn ‘hulpjes’ Elmer en Bent werd de ruwe diamant langzaamaan fijn geslepen. In dit seizoen hebben zij de minste tegendoelpunten gekregen, slechts tien en hebben ze er zelf maar liefst vijftig gemaakt. De grootste concurrenten dit seizoen waren Oeverzwaluwen en SJO Oudega/HJC/Heeg maar door zwaar bevochten overwinningen op bovengenoemde ploegen zijn zij de terechte kampioen geworden.

Maar ook de jongens van JO13-2 kunnen zich kampioenen noemen. Nadat ze in november in de bekerronde uitgeschakeld werden, konden ze tegen SDS JO13-2 in Easterein kampioen worden. Maar dan moest er nog wel even gewonnen worden. Het team bestaat uit een sterke verdediging, een middenveld en aanval die de tegenstander in elke wedstrijd hun wil oplegt. Cenk, Sem, Niek, Adam, Lahcen, Sawwa, Beau, Milan, Robbin, Edivan, Tijs, Tim, Nick, Balint en Keaton. Een ideale mix van voetballers met strijdlust, loopvermogen en techniek die gaandeweg elkaar steeds beter zijn gaan vinden. Met als gevolg een team dat onverslaanbaar is geweest in deze seizoenshelft. Ook dit team kan natuurlijk niet zonder leiding en trainer. Elke week staan trainer Erik de Groot en leider Bote Teerling klaar voor de jongens. Eén wedstrijd die dit seizoen eindigde in een gelijkspel, de andere wedstrijden werden allemaal gewonnen en dus kunnen ook deze jongens zichzelf ongeslagen kampioen noemen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda