Voetbal

Kampioen 3 klasse B is eerste tegenstander van Zeerobben

Door Jeroen Pietersma
Tegen de grote onbekende, fc Grootegast, zullen de Harlingers het spits afbijten in de competitie in de tweede klasse I. De volgende cijfers behoren bij het kampioenschap van fc Grootegast in de derde klasse B: 26 20 4 2 64 85-29.

Het is een fusie van de twee voetbalverenigingen uit Grootegast, te weten GVB en Oranje ’58. Op de algemene ledenvergaderingen van beide voetbalclubs op vrijdag 6 december 1996 werd besloten om het seizoen 1997/1998 samen verder te gaan onder de naam Fc Grootegast. De accommodatie van Fc Grootegast ligt op het sportpark aan de Provincialeweg 139 in Doezum. De vereniging maakt gebruik van drie speelvelden, waaronder een kunstgrasveld. Er is een klein verlicht intrapveldje en een verlicht trainingsveld. De accommodatie ligt vlakbij het openluchtzwembad en de sporthal. Al deze accommodaties zijn bereikbaar via een grote centrale parkeerplaats.

De club is van uit de bodem van het zaterdagamateurvoetbal in zeven jaar opgeklommen naar deze tweede klasse I. Voorwaar geen kleine prestatie. Het lijkt dan ook geen gemakkelijke klus te worden voor Zeerobben. Het uitzwaaien van een aantal prominente eerste elftal spelers en trainer Inne Schotanus laat zijn littekens onmiskenbaar na. Maar de ambitieuze vereniging putte uit eigen arsenaal aangevuld met een aantal toppers uit de buurt voldoende kracht om een meer dan representatieve selectie te vormen. Het bestuur en de selectie heeft het volle vertrouwen gesteld in de jonge trainer Arjen Postma. Het eerste zichtbare resultaat is al geleverd in de vorm van het zich plaatsen als eerste in de voorrondegroep van de beker.
Hieronder de eindstand in poule 103:
1 Zeerobben 3 2 0 1 6 +5
2 GAVC 3 2 0 1 6 +1
3 LSC 1890 3 1 0 2 3 -2
4 Nijland 3 1 0 2 3 -4

Van groot belang is natuurlijk de start in de competitie. Vorig seizoen was er sprake van een valse start. We hopen, dat het een mooie en sportieve wedstrijd mag worden.

Programma 2e klasse I:
Zaterdag 3 september 2016 
Grootegast FC-Zeerobben
Hardegarijp-VVI
Joure SC-Broekster Boys
Meppel FC-Be Quick Dokkum
Stiens SC-Nijland
TONEGO-CVVO
Veenwouden SC-Wâlde De

|Doorsturen

Buienradar



Agenda