Sport

Kaatsen om sportartikelen van Eproline

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN ? Onder gunstige weersomstandigheden werd zondag op het Eendrachtterrein weer de inmiddels traditionele Eproline partij gehouden. In totaal deden er twaalf parturen mee. Er werd met de zachte bal gekaatst.

Het kaatsterrein lag er als een biljartlaken bij. Om 11.00 uur werd het startsein door voorzitter Jan Nieuwenburg gegeven, die door de microfoon heen brulde “It giet oan”. Haye Postma stond weer paraat in de kantine. Het was dorstig weer, dus drukte alom voor de sympathieke kantinebeheerder. Ook de patat en gehaktballen smaakten weer formidabel, met andere woorden: bij Haye was je op het goede adres.

Er waren mooie partijen te bewonderen. Het Lanenkaatsen had bij sommigen zijn tol geëist. Stijve ledematen tot gevolg en minder prestaties dan gebruikelijk. Niet bij Henk Knier, hij vloog als een Afghaanse jachthond over het veld. Ondanks zijn inspanningen kon zijn partuur het niet bolwerken.
Uiteindelijk speelden Patrick Sjollema, Gerrit Schrik en Anneke Haarsma in de finale tegen Anne Wind, Tjeerd Heeringa en Richard Zeilmaker. Hoewel de parturen het in het begin aardig aan elkaar gewaagd waren, moest het partuur Anne Wind cs. met 5-3 en 6-2 het onderspit delven.
In de verliezersronde hadden Edwin Keijzer, Djé Jorna en Melanie Boersma geen kind aan het partuur Brian Zeilmaker, Maikel Dijk en Akke Brussaard.

Om 16.30 uur was iedereen uitgespeeld en werden de prijzen als volgt verdeeld en uitgereikt door Antje van der Wal van Eproline. Maar eerst nog een dankwoordje van voorzitter Nieuwenburg aan het adres van de sponsor, alle vrijwilligers, keurmeester Claus van Dijk en scheidsrechter Age Tichelaar.

Uitslagen
Winnaarsronde:
1 Patrick Sjollema, Gerrit Schrik en Anneke Haarsma
2 Brian Zeilmaker, Maikel Dijk en Akke Brussaard
3 Steven Nesse, Marije Agema en Yke Smits
Verliezersronde:
1 Edwin Keijzer, Djé Jorna en Melanie Boersma
2 Brian Zeilmaker, Maikel Dijk en Akke Brussaard
3 Evert van Sertima, Simon de Groot en Eline Hallik

De prijzen, beschikbaar gesteld door Eproline, bestonden uit fraaie sportartikelen. De rijkelijk met bloemen gedecoreerde kransen kwamen van Bloemisterij van der Meer.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda