Sport

Jongensteam BC De Wadden kampioen

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Het jongensteam J2 van de Harlinger Badmintonclub de Wadden is kampioen geworden van de 3e klasse. In een uitwedstrijd speelden Joris Jan, Rianne, Thijs, Jelle Jan en Douwe een spannende wedstrijd voor de laatste punten. Ondanks dat hun tegenstander Meteoor uit Veendam, het Harlinger team knap lastig maakte werd J2 uiteindelijk met 8 punten voorsprong kampioen van seizoen ?14-?15.

Een kampioensteam met grootse toekomst. Dit seizoen hebben ze uiteindelijk maar één wedstrijd verloren. Dat zegt wel wat over het jonge talent van deze badmintonners binnen de overigens almaar groeiende badminton club. Gestoken in een nieuw wedstrijdtenue van sponsor Klaas Bangma Brillen uit Franeker en de nieuwe trainer Ronald groeit niet alleen de kwaliteit van dit 2e team. Ook het starters Team met Simin, Anne, Denise en Marissa, stond op het erepodium. Zij behaalden in een thuis wedstrijd in de Waddenhal een verdienstelijk tweede plaats in de starters klasse.

Het 1e jeugdteam speelde dit seizoen in de eerste klasse de sterren van de hemel maar behaalden helaas geen podium plaats. Van dit Team is de samenstelling gezien de leeftijden overigens volgend jaar nog onzeker. Gezien de leeftijd zullen een paar leden voortaan bij de volwassenen gaan spelen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda