Sport

Jip Kye Sohn Tang Soo Do familietraining

Door Jeroen Pietersma
HARLINGEN - Op zaterdag 28 maart hield Tang Soo Do School Jip Kye Sohn een familietraining. Leden konden familie, vrienden en vriendinnetjes uitnodigen om ook eens een keer mee te trainen om te ervaren wat Tang Soo Do inhoudt.

De training begon om 13.00 uur met een warming-up onder begeleiding van Ria Rieken. Hierna nam Marja Dijkstra het over en begon met basistechnieken, zoals de voorwaartse trap, een midden stoot en een lage blokkering. Alle drie ingrediënten voor de eerste loopvorm Sae Kye Hyung Ill bu, die hierna op het programma stond. Hier kon iedereen goed ervaren hoe moeilijk het is om een loopvorm aan te leren. Gelukkig konden ze goed ‘afkijken’ van de ervaren leerlingen en de andere instructeurs, Master Bauke Dijkstra en Marijke Dijkstra, die midden in de groep stonden om alles goed voor te doen.

Hierna mocht iedereen iemand opzoeken en konden ze oefenen met verschillende technieken op schopkussentjes. Dit ook als voorbereiding voor het laatste onderdeel van deze middag, breken. In de pauze liet de jeugd, die op 7 maart examen hadden gedaan hun nieuwe loopvorm al aan hun ouders en vriendjes zien.

Na de pauze kwam het onderdeel zelfverdediging, waarbij verschillende technieken werden geoefend. Na deze rustige oefeningen moesten ze weer even flink aan de bak met het sparren. Het sparren is bij Tang Soo Do gebonden aan zeer strikte regels, en contact is niet toegestaan. Na het sparren kwam het “knijperspel”. Een spel dat de jeugd bijzonder leuk vind. Het is een tactisch spel waarbij je een knijper moet veroveren van een ander, dit ook weer onder strikte regels. Hier deden de volwassenen niet onder voor de jeugd en ze waren nog fanatieker dan de jeugd.

Als afsluiting mocht een ieder nog een plankje breken met de vuist en de voet. Voor de cooling down werd nog gekeken of iedereen de eerste loopvorm nog wist, hetgeen bijzonder goed ging. Om 15.00 uur werd er afgesloten en kreeg iedereen nog een certificaat mee als aandenken aan deze geweldige middag. Iedereen was moe en voldaan. Tang Soo Do School Jip Kye Sohn geeft op verschillende dagen les. Zie www.tangsoodojks.nl of www.sportinharlingen.nl Vermeld je bij vechtsportervaring familiedag, dan mag je i.p.v 2 keer, 4 keer gratis een proefles volgen.

|Doorsturen

Buienradar



Agenda